avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratie serie si numar de factura?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratie serie si numar de factura?

Pentru o firma nou infiintata(mai exact in octombrie 2010) trebuie sa declar seria si numarul de factura la registrul comertului sau A.N.A.F?Daca da ce formular este nevoie?!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 10:56, 25 Martie 2011
Nu se declara nicaieri numerele alocate .
Se intocmeste o decizie interna prin care se aloca numerele de facturi si persoanele responsabile cu emiterea lor , la fiecare 01.01 pentru anul urmator .

temei legal :
ORDIN nr. 2226 din 27 decembrie 2006 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile de către persoanele prevăzute la art. 1 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată

Art. 2
(1)Începând cu data de 1 ianuarie 2007, formularele cu regim special prevăzute în anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezentul ordin nu se vor mai tipări, înseria şi numerota în conformitate cu prevederile art. 1 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 831/1997 pentru aprobarea modelelor formularelor comune privind activitatea financiară şi contabilă şi a normelor metodologice privind întocmirea şi utilizarea acestora, cu modificările ulterioare.

ANEXA Nr. 4: Norme privind regimul intern de numerotare a facturii
1.Persoanele care răspund de organizarea şi conducerea contabilităţii vor desemna, prin decizie internă scrisă, o persoană sau mai multe, după caz, care să aibă atribuţii privind alocarea şi gestionarea numerelor aferente facturilor emise de societate.
2.Factura va avea un număr de ordine, în baza uneia sau mai multor serii, număr ce trebuie să fie secvenţial, stabilit de societate, astfel încât să se asigure necesarul în funcţie de numărul de facturi emis.
Anual, se stabileşte numărul de la care se va emite prima factură.
În alocarea numerelor se va ţine cont de structura organizatorică, respectiv gestiuni, puncte de lucru, sucursale etc.
3.Persoanele prevăzute la art. 1 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, vor emite proceduri proprii de stabilire şi/sau alocare de numere prin care se va menţiona, pentru fiecare exerciţiu financiar, care este numărul de la care se emite prima factură.
Va multumesc pentru informatie.Un weekend excelent va doresc.
Cu placere !
La fel si pentru dumneavoastra
:vishenka:
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
Magda Staicu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara seria pe factura si chitanta hermitob hermitob Pe factura si chitanta daca nu scriem SERIA numai numarul este vreo problema ? Firma este platitor de TVA infiintat in 2014. (vezi toată discuția)
Numerotarea facturilor se poate face aleatoriu? darkynok darkynok sau este obligatoriu ca dupa factura 4 sa fie 5 apoi 6 apoi 7 si etc ..... ? pt ca am observat la unele firme (magazine online) ca numarul este aleatoriu(nu ... (vezi toată discuția)
Facturier nou danar122 danar122 Pentru un PFA care tine contabilitatea in partida simpla si emite facturi: La terminarea facturierului pe suport hartie se poate cumpara tot unul simplu din ... (vezi toată discuția)