avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Numerotarea facturilor se poate face aleatoriu?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Numerotarea facturilor se poate face aleatoriu?

sau este obligatoriu ca dupa factura 4 sa fie 5 apoi 6 apoi 7 si etc ..... ? pt ca am observat la unele firme (magazine online) ca numarul este aleatoriu(nu acelasi) dar aleatoriu .... spre ex 5 8 9 10 ...etc ...... seria ramanan constanta .....
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:32, 13 Octombrie 2011
Bineinteles ca facturile se inseriaza si se numeroteaza in ordine cronologica, conform Ordinului MFP nr.2226/30.12.2006 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile de catre persoanele prevazute la art.1 din Legea contabilitatii nr.82/1991, republicata si a normelor privind regimul intern de numerotare a facturii

1. Persoanele care raspund de organizarea si conducerea contabilitatii vor desemna, prin decizie interna scrisa, o persoana sau mai multe, dupa caz, care sa aiba atributii privind alocarea si gestionarea numerelor aferente facturilor emise de societate.

2. Factura va avea un numar de ordine, in baza uneia sau mai multor serii, numar ce trebuie sa fie secvential, stabilit de societate, astfel incat sa se asigure necesarul in functie de numarul de facturi emis.

Anual, se stabileste numarul de la care se va emite prima factura.

In alocarea numerelor se va tine cont de structura organizatorica, respectiv gestiuni, puncte de lucru, sucursale etc.

3. Persoanele prevazute la art. 1 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, vor emite proceduri proprii de stabilire si/sau alocare de numere prin care se va mentiona, pentru fiecare exercitiu financiar, care este numarul de la care se emite prima factura.

[ link extern ]


Aveti aici model de Decizie alocare numere facturi.
[ link extern ]
este obligatoriu sa existe o ordine de regula crescatoare (1,2,3,....) ;)
daca un magazin On-line, uzeaza de facturi diferite, exista cel putin- doua variante:
ori exista mai multe puncte de facturare, mai multe persoane care factureaza (fiind deschise mai multe facturiere); ori se uzeaza de facturi ''false''
ATENTIE!!! DE OBICEI FACTURIERUL ARE IMPRIMAT NR. DE FACTURA SI SERIA. SI NU MAI ESTE NECESAR SA ARIBUITI UN ALT NR. :)
sebastian-barbulescu a scris:
ATENTIE!!! DE OBICEI FACTURIERUL ARE IMPRIMAT NR. DE FACTURA SI SERIA. SI NU MAI ESTE NECESAR SA ARIBUITI UN ALT NR. :)


Sebastian, facturile care sunt imprimate deja cu toate datele de identificare ale contribuabilului , inclusiv inseriate si numerotate, sunt comandate de catre acesta tot in baza ordinului mai sus mentionat. Nu se mai emit carnete de facturi numerotate, ci se numeroteaza in functie de plaja de numere stabilita de contribuabil prin decizie interna. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturier nou danar122 danar122 Pentru un PFA care tine contabilitatea in partida simpla si emite facturi: La terminarea facturierului pe suport hartie se poate cumpara tot unul simplu din ... (vezi toată discuția)
Fara seria pe factura si chitanta hermitob hermitob Pe factura si chitanta daca nu scriem SERIA numai numarul este vreo problema ? Firma este platitor de TVA infiintat in 2014. (vezi toată discuția)
Facturiere cu aceeasi serie folosite consecutiv Ramonamustata Ramonamustata Buna.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.O firma de transport are 2 facturiere, unul la sediu, celalalt la sofer.Ambele au seria DKT si emit in acelasi timp ... (vezi toată discuția)