avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Fara seria pe factura si chitanta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Fara seria pe factura si chitanta

Pe factura si chitanta daca nu scriem SERIA numai numarul este vreo problema ?
Firma este platitor de TVA infiintat in 2014.

Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:12, 30 Octombrie 2014
Da este, trebuie mentionata si seria.

Ordinul nr. 2226/2006 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile de către persoanele prevăzute la art. 1 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată

Norme privind regimul intern de numerotare a facturii
1. Persoanele care răspund de organizarea şi conducerea contabilităţii vor desemna, prin decizie internă scrisă, o persoană sau mai multe, după caz, care să aibă atribuţii privind alocarea şi gestionarea numerelor aferente facturilor emise de societate.
2. Factura va avea un număr de ordine, în baza uneia sau mai multor serii, număr ce trebuie să fie secvenţial, stabilit de societate, astfel încât să se asigure necesarul în funcţie de numărul de facturi emis.
Anual, se stabileşte numărul de la care se va emite prima factură.
În alocarea numerelor se va ţine cont de structura organizatorică, respectiv gestiuni, puncte de lucru, sucursale etc.
3. Persoanele prevăzute la art. 1 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, vor emite proceduri proprii de stabilire şi/sau alocare de numere prin care se va menţiona, pentru fiecare exerciţiu financiar, care este numărul de la care se emite prima factură.Ordin 3512/2008:

17. Persoanele prevăzute la art. 1 din Legea nr. 82/1991, republicată, vor asigura un regim intern de numerotare a formularelor financiar-contabile, astfel:
- persoanele care răspund de organizarea şi conducerea contabilităţii vor desemna, prin decizie internă scrisă, o persoană sau mai multe, după caz, care să aibă atribuţii privind alocarea şi gestionarea numerelor aferente;
- fiecare formular va avea un număr de ordine sau o serie, după caz, număr sau serie ce trebuie să fie secvenţial(ă), stabilit(ă) de societate. În alocarea numerelor se va ţine cont de structura organizatorică, respectiv gestiuni, puncte de lucru, sucursale etc.;
- persoanele prevăzute la art. 1 din Legea nr. 82/1991, republicată, vor emite proceduri proprii de stabilire şi/sau alocare de numere ori serii, după caz, prin care se va menţiona, pentru fiecare exerciţiu financiar, care este numărul sau seria de la care se emite primul document.
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura emisa pfa blueyes1957 blueyes1957 buna ziua si LA MULTI ANI daca emit prima factura pe 2012 trebuie sa incep o serie noua cu nr. 001 va multumesc (vezi toată discuția)
Facturiere cu aceeasi serie folosite consecutiv Ramonamustata Ramonamustata Buna.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.O firma de transport are 2 facturiere, unul la sediu, celalalt la sofer.Ambele au seria DKT si emit in acelasi timp ... (vezi toată discuția)
Declaratie serie si numar de factura? georgiana_mir georgiana_mir Pentru o firma nou infiintata(mai exact in octombrie 2010) trebuie sa declar seria si numarul de factura la registrul comertului sau A.N.A.F?Daca da ce ... (vezi toată discuția)