avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot sa fac indreptare de eroare materialã?????
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot sa fac indreptare de eroare materialã?????

Am intordus actiune de divort in mai 2006 si in timpul acesta prin ordonantă presedintială am solicitat acordarea pensiei de intretinere in cuantum de 25% din veniturile paratului pana la ramanerea definitiva a sentintei de divort. Ordonnanta presedintiala mi-a fost admisa, dar in sentinta de divort mi-a fost diminuata pensia de intretinere de la 25% la 20% de la data pronuntarii ( 17.11.2006) si nu de la data ramanerii definitive (ianuarie 2007) asa cum era redactat in dispozitivul ordonantei. Ce sa ma sfatuiti sa fac?! Nu ar fi trebuit ca judecatorul sa aiba in vedere OP si sa dispuna diminuarea pensiei de intretinere dela data ramanerii definitive a hot. de divort? Pot sa solicit instantei lamurirea si completarea hotararii?
Cel mai recent răspuns: adabia , utilizator 08:37, 11 Iunie 2008
Nu puteti face indreptare eroare materiala.Se va respinge.
Declarati apel daca sunteti nemultumita de pensie.Nu are nicio legatura ordonanta prezidentiala cu hotararea de divort.

avocat Claudiu Lascoschi
Din punctul de vedere al duratei, ordonanţa preşedinţială este o hotărâre provizorie, pentru că îşi produce efectele numai până la intervenţia unei alte hotărâri care o poate menţine, modifica sau desfiinţa. Ordonanţele preşedinţiale nu au putere de lucru judecat faţă de procesul de fond.

Exercitati (asa cum s-a mai scris) calea de atac a apelului impotriva hotararii pronuntate de catre instanta de divort.
Multumesc mult pentru ajutor. Toate cele bune va urez...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara - data inceperii platii mihaelabellinvia mihaelabellinvia Buna ziua! Am avut in curs o ordonanta presedentiala care mi-a fost acceptata in parte, adica doar pensia alimentara, iar in hotarare scrie asa: \"Stabileşte ... (vezi toată discuția)
Divor adina111 adina111 Buna ziua. Am o nelamurire poate ma puteti ajuta. In luna sept. anul trecut am depus actele de divort., in ianuarie am avut prima infatisare iar ex-sotul ... (vezi toată discuția)
Efectele ordonantei presedintiale in materia divortului Ioannaki Ioannaki Buna ziua, Am si eu o nelamurire in aceasta materie: efectele ordonantei presedintiale inceteaza la momentul pronuntarii unei hotarari pe fondul cauzei sau la ... (vezi toată discuția)