avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divor

Buna ziua.
Am o nelamurire poate ma puteti ajuta.
In luna sept. anul trecut am depus actele de divort., in ianuarie am avut prima infatisare iar ex-sotul n-a fost de acord cu divortul si ne-a mai dat un termen in 4 martie , iar atunci a fost de acord si s-a terminat si am stabilit si o pensie alimentara cu oprire pe salar. De atunci au trecut 3 luni si ceva iar eu n-am primit nimic de la tribunal (hotararea de divort) si bineinteles nici pensie de intretinere a minorului ce mi-a fost incredintat.
Intrebarea mea este ...cat trebuie sa mai astept ?????!!!!!!! si daca este normal sa-mi cresc copilul singura de aproape 10 luni si sa nu primesc nici macar hotarea de divort apoi pensia de intretinere ca vad ca tribunalul nimic n-a facut
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:29, 13 Iunie 2011
Vedeti Dv. ca multi fac greseala, privind "divortul cu minori"; Paralel cu actiunea de divort nu introduc si o Cerere pe Ordonanta Presedintiala prin care se solicita "custodia minorului, stabilirea pensiei de intretinere a minorului" si atribuirea locuintei. Fac aceasta afirmatie deoarece aceasta cauza se judeca cu pregadere cu celeritate si hotararea data in cauza pe ordonanta este pana la definitivarea divortului. Pe cand o actiune de divort poate dura 2- 3 ani sau chiar mai mult.:((
Verificati care este situatia la arhiva instantei care a pronuntat hotararea de divort.
In principiu hotararile civile se redacteaza in 30 de zile de la data pronuntarii, insa acest termen poate fi depasit.
Daca hotararea dvs. nu este inca redactata, formultati o cerere de urgentare a redactarii hotararii.
De la data comunicarii hotararii de divort, va curge termenul de apel de 30 de zile ( (chiar daca ati incheiat divortul prin acordul sotilor, hotararea este atacabila cu apel in ceea ce privesc cererile accesorii divortului cu apel in 30 de zile de la comunicare ) iar daca nici una dintre parti nu va declara apel impotriva sentintei instantei de fond, veti putea solicita legalizarea acesteia cu mentiunea " definitiva si irevocabila".
In privinta pensiei de intretinere, hotararea instantei de fond este executorie in ceea ce priveste aceasta, respectiv in data pronuntarii instanta comunica angajatorului ordonanta de poprire pe venitul tatalui minorului, deci trebuie verificat daca ordonanta a fost trimisa , iar daca a fost trimisa care este cauza pentru care angajatorul nu a poprit venitul acestuia.
Pentru instituirea ordonantei de proprire pe venit era necesar ca la dosarul cauzei sa fie depusa adeverinta de venit a tatalui minorului, pentru ca aceasta sa poate fi comunicata angajatorului.
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod procedura civila - divort laur77ro laur77ro Pe data de 24.09.2010 s-a admis cererea pentru desfacerea casatoriei in sedinta publica. Am primit comunicarea astazi (06.12.2010) prin Posta Romana. ... (vezi toată discuția)
Apel- termen ContSters201565 ContSters201565 Am depus apel pentru un proces de pensie de intretinere minor pe data de 12.04.2011. Nu mi s-a dat un termen cand am depus apelul. Dupa cat timp ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)