avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... modul de calcul al vechimii in functii juridice
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

modul de calcul al vechimii in functii juridice

cunoaste cineva daca vechimea ca si consilier juridic se ia in calcul si in cazul unui contract de munca cu timp partial de 2 ore/zi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:06, 22 Iunie 2008
Depinde de catre cine ... in fata unui angajator - raspunsul este da, in ceea ce priveste vechimea in profesie ar fi normal sa fie considerata vechime conform timpului efectiv lucrat (raportat la o norma intreaga de lucru de 8 ore) iar referitor la CCJ raspunsul nu este unitar #-o.
din punctul de vedere al CCJ am inteles si eu ca nu exista o practica unitara, dar insa din punctul de vedere al institutiilor de stat? SNG, INM, barouri, etc?
Din pacate nici in ceea ce priveste institutiile mentionate nu exista o practica unitara in domeniu; eu cred ca totusi asa ar fi corect, sa fie considerata vechimea in raport cu timpul efectiv lucrat, adica la un an lucrat cu o norma de 2 ore zilnic sa fie considerata o vechime de 3 luni in profesie (3 luni de norma intreaga). Alte pareri?
La unele institutii publice este luata in calcul aceasta vechime.
Eu consider ca trebuie luata in calcul, atata timp cat este posibil cumulul de functii.
OK, si in cazul in care eu am 2 ctr de munca pe 8 ore, intr-un an fac 2 ani de vechime?:-/

Alte discuții în legătură

Consilier juridic - vechime juridica elena claudia ianasi elena claudia ianasi Bună ziua, Vă rog să mă lămuriţi şi pe mine în următoarea problemă: de 2 ani sunt consilier juridic la o societate comercială (fără a fi ... (vezi toată discuția)
Consilier cu 5 ani vechime , exam de primire sau definitivat? OANA GORAN OANA GORAN :-/ daca sunt cons.j. am peste 5 ani vechime, anul acesta dau exam in toamna pt primire in barou ?? sau dau direct definitivatul si scap de stagiatura??? (vezi toată discuția)
Admitere in barou cu 10 ani vechime liliana liliana Se mai poate intra in Barou cu 10 ani vechime in functia de consilier juridic, cu scutire de examen? (vezi toată discuția)