avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta de divort definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta de divort definitiva si irevocabila

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti unde vad pe sentinta de divort ca este definitiva si irevocabila?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters89491 , utilizator 11:37, 30 Martie 2011
Daca v-ati judecat in prima instante si ati primit comunicarea Sentintei si nici una din parti nu face apel in termen de 30 zile Sentinta ramane "definitiva si irevocabila", prin neapelare. Apoi o legalizati ca definitiva si irevocabila la instanta care a pronuntat-o, dupa care o folositi unde aveti nevoie...
Sper sa va satisfaca raspunsul meu...:(
scrie la sfarsit ca in 15 zile se poate face apel sau recurs in fct de unde s-a judecat. dp ce trece termenul respectiv va duceti cu ea la judecatorie si la arhiva va pune o stampila pe care scrie definitiv si irevocabil
Nu vedeti!!!
Trebuie sa va duceti dv la instanta ,cu hot de divort, dupa ce se va implini termenul in care poate fi declarat apelul sau recursul dupa caz , si sa face-ti cerere de legalizare a hotararii cu mentiunea ,,definitiva si irevocabila".
In materie de divort termenul este de 30 zile,,,#-o:O
pe hotarare in recurs dar tebuie sa mergeti cu hotararea sa v-o legalizeze la instanta de fond.

Alte discuții în legătură

Sentinta definitiva yvon yvon Buna ziua, in data de 08.06.2011 ar fi 30 de zile de la primirea sentintei de divort (a fost apel). Daca nu se face recurs la ea, in ce conditii pot obtine ... (vezi toată discuția)
Cum fac sa obtin o hotarare definitiva si irevocabila? oneilljack oneilljack cum fac sa obtin o hotarare definitiva si irevocabila daca am divortat acum 13 ani si copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere, si nu a fost ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort  Loredana Puscasu Loredana Puscasu am primit hotararea de divort dar nu stabileste nicaieri ca ea este executorie, se stabileste in schimb faptul ca poate fi atacata cu apel in termen de 30 de ... (vezi toată discuția)