avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa paza
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa paza


Buna ziua!
Am un bunic veteran de razboi, in varsta de 93 de ani, bolnav, imobilizat. Primaria in raza careia domiciliaza i-a perceput anual, contrar prevederilor legii veteranilor de razboi, o taxa reprezentand plata pazei bunurilor si obiectivelor de interes public.
In necunostinta de cauza, membrii familiei mele au platit aceasta taxa.
Anul trecut m-am adresat in scris primariei solicitand scutirea bunicului meu de plata acelei taxe, precum si restituirea sumelor incasate nelegal, cu respectarea termenelor de prescriptie.
Nu am primit niciun raspuns si, mai mult, anul acesta i s-a cerut din nou taxa respectiva.
Cum pot rezolva aceasta problema?



Cel mai recent răspuns: lidiaionescu , utilizator 16:36, 8 Aprilie 2011
Afla contul primariei si plateste impozitul pe cladire si terenuri prin virament bancar, sau trimite-le un mandat postal pe care scrii ce reprezinta suima. Nu plati taxa de paza si lasa-i pe cei de la primarie sa te execute silit . Atunci angajezi un avocat si-i arzi !
Pt. taxele incasate nelegal trimite-le o scrisoare cu confirmare de primire sau mai depune la primarie o cerere de restituire si pastreaza numarul (cea mai perversa tehnica este sa te prezinti la primarie cu doua cereri, una le-o lasi si pe cealalta sa-ti puna stampila si numarul de inregistrare ! e complicat sa-ti explic de ce !).
Succes !
In 2010 deja am depus o cerere pentru restituirea sumelor incasate an de an (cu respectarea termenelor de prescriptie, desigur), dar ei, nu numai ca nu au raspuns in niciun fel cererii (pentru care am nr. de inregistrare) , dar anul asta au incasat din nou banii.
Stiti... omul de la tara, simplu, are frica de Dumnezeu si de primarie...
Care ar fi calea de urmat? Sa ma adresez Prefectului?
Va multumesc!
Acționați comuna în instanța de conencios administrativ. Mai trebuie știut că aceste scutiri nu operează în mod automat, ele trebuie solicitate în scris și motivat, la Primăria comunei, trebuie aprobate prin HCL, altfel ați putea avea surprize neplăcute și puteți fi executat silit, ori poprit dacă aveți venituri cum ar fi de exemplu pensia bunicului.
Of!
Am solicitat in scris si am invocat Legea nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, completata si modificata ulterior!
Parca era art. 16. lit. "e", nu retin...
Plus ca bunicul e dependent de aproape 15 ani de un insotitor!
Nu mi-au oferit niciun raspuns, macar sa fi stiut ca nu se poate altfel, dar eu cred ca e dezinteres fata de problemele oamenilor si rea vointa.:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege nr. 44 din 1994 sweet_lorry sweet_lorry Am si eu o intrebare... conforb acestei legi si a unei modificari aduse unuia dintre articole, veteranii de razboi sunt scutiti de la plata impozitului pe ... (vezi toată discuția)
Drepturi urmas veteran de razboi ralu2008 ralu2008 buna seara. as vrea sa ma ajutati cu o informatie. bunica mea e pensionara si este urmasa de veteran de razboi.Are o adeverinta de la Asociatia Veteranilor de ... (vezi toată discuția)
Texe urmasi veteran de razboi Respect968 Respect968 Buna seara! vreau sa stiu si eu daca sunt scutit de impozitele de la primarie (casa, pamant) ca nepot al unui veteran de razboi care nu mai e in viata...bunica ... (vezi toată discuția)