avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale texe urmasi veteran de razboi
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

texe urmasi veteran de razboi

Buna seara! vreau sa stiu si eu daca sunt scutit de impozitele de la primarie (casa, pamant) ca nepot al unui veteran de razboi care nu mai e in viata...bunica nu plateste aceaste impozite dar eu da....este normal? mentionez ca pamantul si casa sunt trecute pe numele raposatului inca
Multumesc anticipat!
o seara minunata!
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
Respect968, utilizator
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 21:43, 11 Martie 2013
Sotia, trebuie sa solicite de la Asociatia Veteranilor de Razboi, adeverinta care atesta ca este urmasa de veteran de razboi, in baza acestei adeverinta va putea sa fie scutita la taxe si impozite doar pe cota dansei de 50%, cota decedatului veteran de razboi nu se scuteste (conform legii, morti nu sunt scutiti). Ca sa beneficieze de scutire, pe intreaga cota de 100% a imobilului, trebuie sa faca succesiune dupa sot, revenindu-i dansei intreaga cota. Daca mai sunt si alti mostenitori, atunci sotia supravietuitoare va fi scutita doar pe cota dansei, cum am spus mai sus.

Scutirea pt calitatea de veteran de razboi, sa acordat sotului supravietuitor, doar daca acesta nu sa recasatorit, niciodata copilor, cu atat mai mult nepotilor.
ok am inteles...nu intelegeam de ce bunica nu plateste acele impozite....si e a doua sotia a bunicului...
multumesc de raspuns
Aveti grija, pt ca ati spus ca actele imobilului sunt pe numele bunicul decedat, acesta nu trebuie sa mai beneficieze de scutire. Plus ca nu aveti succesiunea facuta dupa bunic, in cazul unor verificari se vor sesiza ca nu trebuie sa beneficieze de scutire impozit cladire, asta inseamna ca vor face recalculare in functie de data decesului. Penalizarile sunt 2% pe luna sau fractie de luna, din ianuarie 2012. Ati prezentat la impozite si taxe copie dupa certificatul de deces, trebuia depus in termen de 30 zile. Cand a decedat bunicul? Bunica si-a scos adeverinta de sotie de veteran de razboi? Stiti cum este omul se bucura, dar pe urma plateste mai mult, cred ca este in neregula la impozite si taxe, imobilul bunici, care apare scutita.
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2013
carmen01011958, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu succesiunea ContSters87904 ContSters87904 Va salut dragii mei, Problema mea este urmatoarea: am un teren de 10ha pe care doresc sa-l vand. Bunicul meu a decedat acum 10 ani, era veteran de razboi si ... (vezi toată discuția)
Scutire de impozit pe locuinta neri neri Buna ziua, Mama mea, este urmasa de veteran de razboi in afara serviciului ordonat (IOVR),doresc sa stiu daca are dreptul la scutire de impozit pe ... (vezi toată discuția)
Impozit mostenire Avocat Sebastian Murariu Avocat Sebastian Murariu Cum functioneaza impozitarea masei succesorale daca succesiunea nu s-a dezbatut ? Au trecut mai bine de doi ani de cand defuncta a decedat. Sotul supravetuitor ... (vezi toată discuția)