avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... instigare la infractiunea de lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

instigare la infractiunea de lovire

buna ziua ,
a-si dori sa aflu in ce articol se incadreaza si daca se incadreaza urmatorul fapt:
Acum ceva timp in urma o persoana care o cunosc intr-un loc public ma instigat pentru a-l lovi , afirmand ca doreste sa merg cu el afara pentru a continua cearta .Am refuzat categoric si i-am spus sa inceteze cu amenintarile si sa isi vada de treburile sale.Exista si martorii a trecut 3 saptamani de la acest eveniment.Ulterior am continuat o discutie pe messenger in care am incercat sa aplanez conflictul,acesta adresandu-mi injurii si amenintari,acest lucru am facut si eu la adresa sa .Individul mi-a cerut numarul de telefon i l-am dat crezand ca o sa ajungem la o intelegere . Dansul m-a contactat cu numar ascuns a inregistrat convorbirea si s-a dus la politie sustinand ca eu am fost cel care l-a injurat .si amenintat.Vreau sa fac si acelasi lucru adik sa inaintez o plangere penala pentru tot ce a facut dar nu stiu unde si cum sa incadrez cele relatate mai sus.va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
paraschivrares, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:56, 30 Martie 2011
Persoana aceea nu v-a instigat ci v-a provocat sa-l loviti.Desi nu se intelege clar, l-ati lovit sau nu? adica, ati dat curs provocarii?
Dvs. nu aveti pentru ce sa-i faceti plangere ci, eventual, daca l-ati lovit , martorii dvs. pot confirma ca celalalt v-a provocat.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
ContSters181996, utilizator
1.Nu trebuia sa raspundeti la insulte cu alte insulte,nu trebuia sa dati numarul de telefon.
2.Infractiunea de insulta,ca si cea de calomnie a fost dezincriminata,deci nu se poate formula plangere penala pe acest aspect.
3.Mi se pare o problema copilareasca,cu tot respectul fata de dvs ,si consider ca nu trebuie sa ii dati atentie.
Neraspunzand la manifestarile celeilalte persoane aceasta ,se va potoli, probabil
iar provocarea nu inlatura raspunderea penala, pe scurt - provocarea nu este o scuza sa scapati de pedeapsa.
Nu l-am lovit dar ma jignit si mi-a cerut in mod repetat acest lucru dar am continuat a ne certa pe mesenger .Acesta a inregistrat convorbirea m-a ameninta din nou si astazi a mers la politie cu plangere penala impotriva mea motivul fiind ca eu la-si fi amenintat lucru care nu este adevart ci doar ne-am jignnit reciproc.Ce pot sa fac ...?eu am incercat sa aplanez orice conflict si el merge la politie relatand altceva .
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
paraschivrares, utilizator
Sigur ca provocarea nu inlatura raspunderea , dar poate fi retinuta ca circumstanta atenuanta.
@Paraschivrares, cum spune colegul r.gabi, pare o problema copilareasca. Mai bine evitati orice contact cu celalalt, fie si pe messenger.Jignirile nu mai tin de sfera penalului .

Alte discuții în legătură

Cum probez infractiunea de amenintare daca a fost facuta pe telefon sau mesenger? paraschivrares paraschivrares Am avut o conversatie pe mesenger cu un fost prieten am ajuns sa ne injuram fara expresii de genu te omor , te caut ,ai grija,etc.Cearta a continuat la telefon ... (vezi toată discuția)
Injurii, jigniri, amenintari telefonice; rezolvare? Anonim1986 Anonim1986 Buna ziua! As avea de fapt 2 intrebari. Prima care ma macina are legatura cu titlul, insa probabil trebuie sa detaliez si cealalta ca sa stabilesc ... (vezi toată discuția)
Reclamatie ptr.injurii si calomnii popescuelena77 popescuelena77 De un an de zile sunt injurata si calomniata de o vecina pe care stiu doar cum o cheama.Nu avem nici un fel de relatie de prietenie,nici macar de salut.Acum ... (vezi toată discuția)