avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte pt. casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte pt. casa

Anul trecut tatal meu a decedat si am ramas printre altele cu o casa construita de tata, in 1948 si terenul aferent ,primaria nu vrea sa ma puna in posesie si sa-mi dea titlu de p.deoarece in1991 dupa legea18 tata impreuna cu frati lui au facut o cerere comuna pentru retrocedare,iar acu primaria spune ca imi da un titlu cu toate terenurile si casele la toti fratii cu numele tuturor (frati si surori).Mai exista si alta solutiie sa obtin titlu de propietar la casa si teren pe numele tatalui meu?
Cel mai recent răspuns: aiurelu36 , utilizator 17:31, 1 Aprilie 2011
nu stie nimen?
Ati expus foarte sumar problema. Cine locuieste in casa respectiva? Titlul de proprietate este pe numele tatalui? Si constructia si terenul? Expuneti mai pe larg pentru a primi un raspuns.
nu am titlu ,in casa nu locueste nimeni
Casa e in jud prahova,eu ,fratele si mama locuim fiecare la locuinta lui,ce detalii sa mai scriu?Eu vreau sa stiu daca mai e si alta varianta sa obtin titlu de propietate?Va multumesc.
Daca au facut cerere comuna, titlul va iesi pe numele tuturor care au depus cererea. Este posibil, prin intelegere intre rude, ca dupa emiterea titlului, cand faceti partajul, casa si curtea respectiva sa cada in lotul tatalui dvs, fratii urmand a imparti alte parcele de teren, in valoare echivalenta.

Alte discuții în legătură

Legea 18 aiurelu36 aiurelu36 Tata a decedat in 2009,la varsta de 77ani,acum eu mama si frate-mi vrem sa facem acte pe casa construita de el in 1948,si pe terenul mostenit de tata de la ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate cristina miha cristina miha Va rog cine ma poate ajuta cu un raspuns! Tatal meu a facut act de vanzare cumparare ptr.casa si teren aferent 250 mp in 1988.La incheierea actului au fost ... (vezi toată discuția)
Fond funciar born_bad born_bad Salut, va rog sa-mi spuneti si mie ce optiuni am. In1994 fratii mamei s-au prezentat la Notariatul de Stat, in calitate de mostenitori ai bunicii( decedata ... (vezi toată discuția)