avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda radar Spania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda radar Spania

Am primit o amenda radar(300euro) din Spania in conditiile in care eu nu am codus niciodata in aceasta tara.Mai mult de atat, la data in care care a fost facuta fotografia radar nici macar nu eram in Spania(05.12.2010)Am fost in Spania o singura data intre 19.12.2009-07.01.2010.
Ce trebuie sa fac si la ce sa ma astept?:help:
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 15:57, 31 Martie 2011
Trebuie s-o faci o scrisoare la adresa aflata la amenda -recurso de reposicion- in limba spaniola si daca in acest zile ai o dovada cum ce ai fost aici se anuleaza. Cineva acolo ti-a facut o inselaciunea(proprietar a o masina de firma a raspuns ca dv a condus masina)?. Cum stie politia spaniola datele si adresa tale din Romania?.
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
Alvaro Liniers, Avocat
Multumesc pentru raspuns!
Exista o singura persoana care stie datele mele, dar din cate stiu eu nu are o masina ca cea din fotografia radar. In rest nu stiu de unde au datele mele. Habar nu am.
Ce se intampla daca nu fac nici-un demers?Se inregistreaza la fisc aici in Ro?Voi avea probleme?
Multumesc pentru raspuns!
Teoretic nu- Nicidecum la fisc pentru ca in Spania amenzile sunt din afara bugetului, dar poate ca incerc metode de executare silita... Stai linistit pentru ca e practic sigur ca nu vei primit nimic. Dar, eu ar mers la o scrisoare recomandat la adresa aflata la "denuncia". care ai primit-o. Si dupa care e probabil sa nu mai ai nevoi de nimic pentru ca e clar o incercare de ex-culpare pe cineva. Dar ai primit-o si fotografia radar?. Daca e o singura persona care stie datele tale, ghicesti cine a fost.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rutiera prin posta georderik georderik am primit azi 14.05.08 o "comunicare" din 05.05.08 in care sunt anuntat ca masina a incalcat regimul legal de vitezaza in localitate si a fost inregistrata cu ... (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie Julieta-1943 Julieta-1943 Ce se poate intampla daca nu platesc o amenda de cirulatie pentru depasirea cu 50km/h a vtiezei legale in localitate?As putea sa mai fac o contestatie daca am ... (vezi toată discuția)
Aviz de instiintare radar fix. pinisoara_stefan pinisoara_stefan Buna ziua, Va scriu in speranta ca ma veti putea ajuta. Am primit acum doua zile in posta un aviz prin care eram informat ca mi-a sosit o scrisoare cu ... (vezi toată discuția)