avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie

Buna ziua.As dori sa stiu unde poate fii reclamat pentru un proprietar care timp de un an de zile a inchiriat un apartament cu centrala termica, iar chiriasii au platit la regie apa calda menajera? Din cate am inteles acest lucru este ilegal si se numeste furt.Multumesc
Daca apartamentul este prevazut cu centrala termica proprie,este eronata sustinerea "chiriasii au platit la regie apa calda menajera?"
Apartamentele prevazute cu CT proprie tocmai datorita aceste centrale au inteles sa se debranseze de la sistemul centralizat de alimentare cu apa calda si caldura,perntru a-si asigura un confort sporit ,nemaibeneficiind de serviciile asigurate de furnizorul de utilitati
Apartamentele cu CT de regula,beneficiaza numai de apa rece ,pe care o incalzesc cand si la ce temperatura au nevoie,astfel incat nu mai achita c/v apa calda din sistemul centralizat ca si ceilalati proprietari racordati la sistemul centralizat de alimentare cu utilitati
Mai concret ce s-a intamplat?
Un proprietar a inchiriat un apartament cuiva, da?
Apartamentul este dotat cu centrala termica proprie care prepara apa calda si agentul termic pentru incalzirea apartamentului, da?
Chiriasii au folosit aceasta centrala, au beneficiat de apa calda si caldura de la aceasta centrala dau au si platit separat la o "regie", la un furnizor de apa calda sau agent termic inca o suma de bani?
Daca le-a furat cineva banii, sa reclame la politie. Iar daca au platit ceva de bunavoie, poate ne explicati sa intelegem unde-i necazul.
Acum cine pe cine sa reclame undeva: proprietarul pe chiriasi sau chiriasii pe proprietar?
Cand s-au mutat chiriasii, in baia apartamentului era instalat si un contor de apa calda care era citit de administratorul blocului in fiecare luna.Cand se pornea apa calda la robinet contorul de apa calda se invartea inapoi si dupa inchiderea robinetului ceasul se invartea din nou.Administratorul nu a sesizat nimic in legatura cu faptul ca in apartament era centrala termica montata functionala ,timp de un an de zile pana cand a fost nevoie de interventia unui instalator la baie care a desfiintat acel ceas de apa calda.Chiriasii vor sa depuna o plangere impotriva proprietarului si a administratorului intrucat ei au fost " buni de plata atat la regie cat si la furnizorul de gaze naturale". Din cate am inteles chiriasii nu au stiu nimic de acest aspect intrucat ei s-au mutat acolo fara sa-si de-a seama ce se intampla.

Chiriasii au platit cheltuielile de intretinere asa cum erau ele afisate si facturate (administratie, gaze naturale si electrica) intrucat erau verificati de proprietar in fiecare luna.Si acestia si-au dat seama ca au platit utilitati ce trebuiau achitate doar intr-o singura parte dupa ce a fost desfiintat contorul de apa calda, de aceea vor sa stie daca pot reclama proprietarul si administratie de complicitate la furt.Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2013
Adriantot, moderator
Tot nu inteleg dar incerc si altfel.
Daca acei chiriasi au platit doar "administratie, gaze naturale si electrica" la asociatia de proprietari, asa cum spuneti, de unde apare acum ideea ca ar fi platit la asociatie si apa calda ce trecea prin acel contoar-robinet ce se invartea invers cand era oprit s.a.m.d.?

E o neintelegere si primul pas, pentru a se lamuri lucrurile, este o discutie intre proprietar, chirias, administrator asociatie, cu dovada platii acelei cantitati de apa sau ce o mai fi fost in doua locuri diferite.
Apoi vedeti daca ma trebuie sa reclamati undeva sau nu.
Ca sa va lamuresc.Era normal sa fie incasata plata apa calda la administratia blocului daca apartamentul are centrala termica? E legal sau nu? Din cate stiu e ilegal intrucat centrala termica inseamna debransare de la sistemul de termoficare.

Alte discuții în legătură

Impartire cheltuieli gaz fanny fanny Buna ziua, Ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea intrebare: care este calculul corect si cum se poate imparti factura de gaz avand in vedere urmatoarele: - ... (vezi toată discuția)
Locatari debransati de la acm silvpant19 silvpant19 se pot pune la plata pierderile de acm existente in asociatie daca locatari debransati(cei cu centrala) au inca in apartament robinet si ceas (contor) legati ... (vezi toată discuția)
Separare coloana de gaze nituraducu nituraducu Buna seara, In urma cu ceva timp am achizitionat un apartament intr-un bloc cu 7 etaje. Dorind sa il renovez am decis ca ar fii bine sa imi trag si coloana ... (vezi toată discuția)