avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare rau-platnici de la utilitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare rau-platnici de la utilitati

Locuiesc intr-un imobil cu contorizare separata pentru fiecare apartament a apei calde, apei reci si incalzirii. Imobilul are centrala proprie.
Sunt multi restantieri la intretinere cu sume mai mari decat fondul de rulment achitat.
Contractul de furnizare cu distrigaz, prevede debransarea imobilului in caz de neplata dupa ziua 36 de la emiterea facturii. Contractul cu apa nova prevede debransarea imobilului dupa ziua 45. Cred ca asociatia poate decupla pe cei care nu au platit intretinerea conform clauzelor contractuale cu furnizorii, fara a mai actiona in instanta debitorii.
S-a votat debransarea in AG a proprietarilor, cu toate acestea presedintelui ii este frica sa o faca. Datoriile au ajuns la o valoare mai mare decat fondul de rulment achitat, riscul de debransare a imobilului este iminent.
Multumesc pentru informatii
eu cred ca trebuie in primul rind sa va adresati ANL-ului de care apartineti .... acestia au pirgiile necesare pentru a-i obliga pe restantieri sa-si plateasca intretinerea, in caz contrar putindu-li-se anula contractul dintre ANL si respectivii restantieri, acestia fiind chiriasi (afirmati ca sinteti asociatie de locatari, nu de proprietari)
Da , este o asociatie de locatari. Cei de la primarie nu fac nimic , am fost la cei de la biroul care se ocupa cu ANL-urile si doamna de acolo a spus ca nu ii poate evacua fara o hotarare judecatoreasca ... Sincer nu vreau sa evacuam pe nimeni dar daca nu isi platesc datoriile si sufera din aceasta cauza tot blocul macar sa ii debransam .
Am reusit intre timp sa strangem o parte din bani si am facut o esalonare a datoriilor la EON si am primit gaz , familiile care aveau 1500 RON datorii au achitat astfel incat sa ajunga sub pragul de 1000 RON dar cea care avea 2000 nu s-a obosit sa faca nimic . Am dat drumul la caldura dar lor le-am inchis robinetul de la intrarea in casa (blocul are incalzire pe orizontala cu gigacalorimetre de caldura pe casa scarii) si i-am amenintat ca daca nu dau ceva bani la asociatie in decurs de o saptamana le taiem si apa calda (2 apometre in casa). Cu oprirea robinetului nu am fost singur ci cu seful de scara si inca 5-6 locatari de pe scara (foarte nemultmiti de situatia in care am ajuns) .

Datoriile locatarilor catre asociatie (17 scari) se ridica la 300.000 RON si nici nu stim de unde sa incepem si cum pentru recuperarea banilor de la rau platnici ,sunt unele scari debransate de muult de la EON-gaz care au fost trecute la sistemul centralizat de incalzire si datoriile la EON au ramas .


cred ca ar trebui sa va uitati pe contractul dvs cu ANL, si sa va uitati daca exista vreo prevedere in sensul obligativitatii si repercursiunile pe carer le puteti avea in cazul neplatii intretinerii ... nu cred sa nu existe vreo astfel de reglementare prin care rauplatnicii sa fie pusi la punct in aceasta privinta ;)
contractele cu ANL sint, in principiu, identice
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
ContSters62736, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie adina83 adina83 Buna ziua.As dori sa stiu unde poate fii reclamat pentru un proprietar care timp de un an de zile a inchiriat un apartament cu centrala termica, ... (vezi toată discuția)
Debransarea locatarilor inca bransati la sistemul de stat de termoficare mirrrela mirrrela Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva o baza legala in care se poate rezilia contractul cu firma de stat de termoficare din oras. Mentionez ca este vorba ... (vezi toată discuția)
Anl centrală proprie mihaela0889 mihaela0889 Locuiesc într-un apartament Anl (chiriaș) avem centrală comuna pe scara dar cheltuielile sunt exagerat de mari la caldura plus Ca apa o plătim de 2 ori o ... (vezi toată discuția)