avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită datorii...si iar datorii
Discuție deschisă în Executare silită

datorii...si iar datorii

buna seara..am si eu o nelamurire.am imprumutat unei persoane o suma de bani si am facut un contract la notar pe care scrie ca in caz ca nu primesc banii pana la data stabilita contractul reprezinta titlu de executare silita.asta inseamna ca pot apela direct la un executor?si cam cat timp ar dura toata procedura...dar sper sa nu ajung pana acolo.va multumesc si astept un raspuns:(
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 14:41, 6 Aprilie 2011
chiar daca aveti semnat un contract in forma autentica, acest lucru nu inseamna ca este un titlu executoriu. pentru a il putea pune in executare, trebuie data in judecata partea care nu si-a indeplinit obligatiile contractuale.
va multumesc.dar cam cat timp ar putea dura toata aceasta procedura?
depinde de instanta de judecata. va trebui intai sa chemati cocontractantul la conciliere.
am inteles.dar as vrea sa stiu aproximativ cat poate dura..un termen minim.si daca`pot cere sa plateasca datornicul si cheltuielile de judecata
Contractul de imprumut, autentificat la notar, este titlu executoriu. Nu trebuie sa faceti nicio actiune in Instanta ci doar cerere de executare catre executor.
cat dureaza? ... depinde de executor si de ce bunuri va executa. Minim 4-6 luni

Alte discuții în legătură

Imprumut anisiaileana anisiaileana va rug sa m-a ajutati.am imprumutat in2004 o persoana cu suma de 400mil lei vechi.pt.un an contract legalizat de notar,fara garantie,timpul a expirat,persoana ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu eu_craciun eu_craciun buna ziua, daca fac un contract de imprumut, (obiectul fiind o suma de bani), printr-un avocat este cu titlu executoriu? sau doar la notar?multumesc (vezi toată discuția)
Este titlu executoriu promisiunea bilaterala de vinzare cumparare- autentica? br_nicku br_nicku Am o mare dilema! #-o Am calitatea de promitent cumparator intr-o Promisiune bilaterala de v/c , incheiata in fata unui notar public. Am ... (vezi toată discuția)