avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut

va rug sa m-a ajutati.am imprumutat in2004 o persoana cu suma de 400mil lei vechi.pt.un an contract legalizat de notar,fara garantie,timpul a expirat,persoana refuza sa-mi dea banii,mai nou cu amenintari,cum k nu -i da cum k n-m ce sa-i fac etc.va rog spuneti-mi care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez,daca o sa-l dau in judecata,care sunt costurile si durata procesului,si daca am sanse sa-mi recuperez banii.multumesc
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
anisiaileana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 12:54, 27 Mai 2009
Ati asteptat cam prea mult timp, daca scadenta era in anul 2005, atunci pina in 2008 aveati posibilitatea sa-l dati in judecata, sa obtineti un titlu executor pe care apoi sa-l executati silit. La aceasta data dreptul la actiune s-a prescris, ca urmare, legal nu mai aveti ce face ( de aceea si atitutinea datornicului...)
in legatura cu imprumutul vreau sa rectific:imprumutul a fost facut in 26iul2005 si scadenta in 26iul2007.in cazul acesta se mai poate face ceva?
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
anisiaileana, utilizator
Puteti sa-l actionati in instanta, intrucat acest drept se prescrie in termen de 3 ani de la data scadenta, respectiv 26 iulie 2010.
E scadent in 2007 ?Atunci termenul de prescriptie nu s-a scurs , daca intr-adevar aceasta e realitatea....
(e incident termenul general de prescriptie de 3 ani )
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Da, se pare ca operat termenul de prescriptie extinctiva.
S-a terminat se pare cu posibilitatea de a mai putea obtine o hotarare judecatoreasca.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana mistery01ro mistery01ro Urmeaza sa imprumut pe cineva cu o suma de bani. Am stabilit de comun acord sa incheiam o chitanta de mana intre noi pentru aceasta suma. Imi poate spune ... (vezi toată discuția)
Certificare imprumut madd madd Buna ziua! Am imprumutat unei cunostinte o suma de bani si de 3 ani tot incerc sa-i recuperez. Daca il conving sa semneze la notariat o declaratie prin care ... (vezi toată discuția)
Imprumut prin act sub semnatura privata cristiana11 cristiana11 in ian 2009 am imprumutat unei persoane suma de 3000 ron pe care tb sa mi-o inapoieze in luna febr 2009. acestea au fost consemnate intr-un act sub semnatura ... (vezi toată discuția)