avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită datorii...si iar datorii
Discuție deschisă în Executare silită

datorii...si iar datorii

buna seara..am si eu o nelamurire.am imprumutat unei persoane o suma de bani si am facut un contract la notar pe care scrie ca in caz ca nu primesc banii pana la data stabilita contractul reprezinta titlu de executare silita.asta inseamna ca pot apela direct la un executor?si cam cat timp ar dura toata procedura...dar sper sa nu ajung pana acolo.va multumesc si astept un raspuns:(
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 14:41, 6 Aprilie 2011
va multumesc pentru raspunsuri.in contract este scrisa suma imprumutata..si data pana la care trebuie sa ii primesc inapoi..si este scris ca in caz de nerestituire pana la data respectiva prezentul contract reprezinta titlu executoriu si ca urmez a fi despagubit din bunurile mobile si imobile aflate in proprietatea respectivului.acum ca stiti de fel de contract este puteti sti ce se poate intampla si va rog frumos sa ma lamuriti.
Este in mod clar titlu executoriu. Mergeti la un executor judecatoresc si faceti cerere de executare silita in baza acestui contract. Aveti grija, negociati un avand mic, in caz ca nu va recupera nimic, sa nu pierdeti prea multi bani.
dar comisionul executorului e in functie de suma ce trebuie recuperata sau e unul fix?si aproximativ in cat timp se face executarea de la cerere?
In functie de suma exista onorarii minimale si maximale prevazute de lege. Intotdeauna executorul cere onorariu maximal.
In cat timp? Doar mama omida stie, depinde de executor - si de instanta de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut anisiaileana anisiaileana va rug sa m-a ajutati.am imprumutat in2004 o persoana cu suma de 400mil lei vechi.pt.un an contract legalizat de notar,fara garantie,timpul a expirat,persoana ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu eu_craciun eu_craciun buna ziua, daca fac un contract de imprumut, (obiectul fiind o suma de bani), printr-un avocat este cu titlu executoriu? sau doar la notar?multumesc (vezi toată discuția)
Este titlu executoriu promisiunea bilaterala de vinzare cumparare- autentica? br_nicku br_nicku Am o mare dilema! #-o Am calitatea de promitent cumparator intr-o Promisiune bilaterala de v/c , incheiata in fata unui notar public. Am ... (vezi toată discuția)