avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se poate un minor sa devina major mai repede?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se poate un minor sa devina major mai repede?

Am un copil kre in 3 luni face 18 ani...si acuma ar trebui sa plece in strainatate..Si cum el este minor iar trebui un insotitor...si mam gandit k sa nu mai complic lucrurile cu insotitorul..de kre nush cum se face rost......M-am gandit k se poate sa devina major...Este posibil asa ceva???..Si dak da..de ce este nevoie pt aceasta
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:30, 16 Iunie 2008
si eu mi-as dori sa devin... o minora de 17 ani, incepand de maine.

Partea serioasa, poate copilul dvs. sa mearga neinsotit in strainatate la aproape 18 ani. Al meu copil a plecat singur la 11 ani.
Poi si cum a reusit??Copilului meu i sa zis k dak nare 18 ani are nevoie de insotitor...
In baza articolului 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005, privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, minorii romani pot calatori in strainatate numai insotiti, cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali.
Prin reprezentant legal se intelege persoana desemnata, potrivit legii, sa exercite drepturile si sa indeplineasca obligatiile parintesti fata de minor.
Si ce face, pleaca singur-singurel? :O Unde? Pentru ce?

Dati cateva amanunte, ca nu inteleg scopul... poate ne gandim la ceva.
Inainte exista posibilitatea ca, prin casatorie, partile sa dobandeasca capacitate deplina de exercitiu, insa in legea pasapoartelor 248/2005 scrie expres ca "minorul", nu "minorul casatorit...

Alte discuții în legătură

Iesirea minorului din tara mish mish Imi puteti spune daca un minor, aflat in ingrijirea mamei(sentinta judecatoreasca in urma divortului), poate iesi din tara(in vacanta) fara acordul scris al ... (vezi toată discuția)
Divortata - parasirea tzarii cu minorul hompyandreea hompyandreea :sorry:Am si eu rugaminte.Ar putea cineva sa,mi raspunda dak pot parasi tara cu minorul in varsta de 4 ani?Sunt divortata si pe hotararea de divort scrie k ... (vezi toată discuția)
O intrebare.. anescumaria anescumaria Buna ziua, azi s-au facut 30 zile de la comunicarea hotararii de divort..am fost la arhiva civila si am solicitat sa se mentioneze pe hotarare ca este ... (vezi toată discuția)