avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procura pentru iesirea minorului din tara - unul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procura pentru iesirea minorului din tara - unul dintre parinti e cantonat in Afganistan

buna ziua,
am si eu o intrebare poate se gaseste cineva sa stie mai bine sau ma poate ajuta intr-un fel.....care este solutia sau procedura legala in urmatoarea problema....am o fetita minora de 12 ani si a castigat un concurs de dans in croatia ..sotul meu este angajat ca P.F.A intr-o unitate militara americana in Afganistan iar acolo nu avem nicio autoritate romaneasca cum ar fi ambasada sau consulat si nici nu este autorizat sa paraseasca baza ptr a-mi putea da consimtamantul scris ptr scoaterea minorei din tara ...in speranta unui raspuns va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:05, 30 Aprilie 2011
Intradevar este o chestiune sensibila, Poate sa se adreseza Comandantului Operatiunilor din Afganistan sa-i elibereze acel mandat cu privire la scoaterea fetitei din tara cu vointa sotului D-voastra . Mandatul trebuie sa cuprinda toate datele de indentitate ale lui ale fetitei si ale insotitorului. Daca este in limba engleza trebuie sa-l traduceti la un birou de traduceri autorizat acceptat de un BNP, si apoi legalizat.. Si eu va doresc calatorie placuta.=D>
Daca aveti documente cu care puteti dovedi ca a castigat acel concurs de dans in Croatia si acel concurs este unul oficial, exista o exceptie in acest caz , exceptie prevazuta de legea 248/2005, repsectiv de art 30 al.3 lit.b) si anume ca, organele politiei de frontiera permit iesirea din tara aminorilor insotiti daca insoţitorul face dovada că minorul se deplasează pentru studii sau concursuri oficiale, prin prezentarea unor documente corespunzătoare, din care să rezulte perioada şi statul sau statele în care se vor desfăşura aceste studii sau concursuri, chiar dacă există acordul doar al unuia dintre părinţi
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Doamna simonette12 as avea si eu o intrebare:eu sunt minora am 15 ani si fac parte dintr-o asociatie de tineret,in care se desfasoara cat de curand un proiect in Cehia unde se fac niste cursuri,studii:Am o mica porblema parinti mei sunt dvortati de 5 ani de tatal meu nu mai stiu nimic de el de 6 ani,ma intreb daca as putea face procura doar cu acordul unui singur parinte in cazul meu mama.Nu stiu dar conteaza dar in prezent am si tata vitreg.Ma puteti ajuta?Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
andrucaiustina, utilizator
Ss avea si eu o intrebare:eu sunt minora am 15 ani si fac parte dintr-o asociatie de tineret,in care se desfasoara cat de curand un proiect in Cehia unde se fac niste cursuri,studii:Am o mica porblema parinti mei sunt dvortati de 5 ani de tatal meu nu mai stiu nimic de el de 6 ani,ma intreb daca as putea face procura doar cu acordul unui singur parinte in cazul meu mama.Nu stiu dar conteaza dar in prezent am si tata vitreg.Ma puteti ajuta?Va multumesc.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Banuiesc ca la divort ati fost incredintata mamei dvs., prin urmare nu aveti nevoie de acordul tatalui dvs. la iesirea din tara.
Minorul care calatoreste peste granita , neinsotit de catre parintii sai, dar insotit de o alta persoana majora are nevoie de :
-pasaport individual,
-o declaratie notariala a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat minorul (prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila) in cazul dvs. a mamei,
1.-acordul acesteia cu privire la efectuarea calatoriei respective,
2.-statul /statele de destinatie,
3.-perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria,
4.-datele de identitate ale insotitorului respectiv.
5.-scopul calatoriei,
6- cazier judiciar al insotitorului major.
Declaratia si certificatul de cazier judiciar, precum si oricare dintre documentele care au contribuit la aprecierea indeplinirii conditiilor exercitarii dreptului la libera circulatie se prezinta, in original si in fotocopie Politiei de Frontiera din punctul de trecere a frontierei prin care se efectueaza iesirea din tara.

Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Minor-consemn vamal adelina-hem adelina-hem Buna ziua! Am rugamintea sa mi se comunice cum trebuie sa procedez pentru a obtine consemn vamal pentru fiul meu in varsta de 5 ani. In urma divortului ... (vezi toată discuția)
Emigrare un singur parinte cu un copil Corinas Corinas Buna seara, Sunt divortata de 10 ani si am un baiat de 11 ani. Vreau sa emigrez impreuna cu baiatul meu si nu stiu cum trebuie sa procedez. Am nevoie si de ... (vezi toată discuția)
Ce acte am nevoie pentru a o scoate pe fiica mea din tara? mikysad mikysad buna seara, ma numesc mihaela, am 27 ani si o fetita de 4 anisori. sunt divortata de tatal fetitei de 2 ani si am custodie exclusiva prin hotarare definitiva ... (vezi toată discuția)