avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plecare in Turcia cu masina -leasing
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plecare in Turcia cu masina -leasing

va rog sa-mi spuneti daca e nevoie ca imputernicirea data de firma de leasing pentru a pleca in afara tarii ( in cazul de fata in Turcia) trebuie tradusa si autentificata.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana Hudubet , utilizator 16:55, 26 Iunie 2009
e bine sa fie tradusa in engleza, pentru a putea fi inteleasa de autoritatile care va vor verifica actele masinii.
Spun cum am facut eu. :D

Imputernicire tradusa: engleza, turca. Mers la Ambasada Turca in Calea Dorobanti pentru supralegalizare.
mie de la ambasada turca mi s-a spus ca trebuie procura tradusa, pusa apostila si abia dupa aceea, la ambasada turca pt stampila.
este bine de aratat cum s-a mai facut. de asemenea este recomandat sa intrebati inca o data si la autoritatile unde se fac etapele pt documentul final ( traducator, apostila, etc) si apoi confruntat cu ce spune ambasada.
mai exact
procura notariala (aprox 120 lei) - poate merge doar reprezentantul firmei cu copie de pe certif de inmatriculare al societatii si dovada calitatii de reprezentant
apostila - (pe loc la Tribunal)
traducere in limba turca de un traducator autorizat
daca mergeti la un traducator acesta va va trimite la notarul cu care colaboreaza (mai nou multe notariate - eu am incercat cam 6 - nu mai fac procuri ci contracte de comodat)
ambasada turciei taxa 60 lei - stampila

acestia sunt pasii pe care i-am aflat direct de la ambasada
eu am preferat s-o trec pe numele meu (nu era in leasing dar era pe firma)

Alte discuții în legătură

Tip de procura pentru administrator firma - trebuie apostila haga sau nu? callingcard callingcard Se va crea o firma in Romania cu 3 asociati. 1 asociat este cetatean strain, si vine din Asia. Nu este rezident roman acum. Pentru inscrierea firmei vrea sa ... (vezi toată discuția)
Traducerea si legalizarea actelor in strainatate Justitiarul711 Justitiarul711 Este adevarat ca actele(imputernicirile notariale/declaratiile pe proprie raspundere date la un notar din strainatate care are Apostila de la Haga) traduse si ... (vezi toată discuția)
Intrebare procura notariala him19 him19 Buna ziua, datorita acestei epidemii de covid am fost \"blocat\" intr-o tara straina iar in Romania am un cont bancar pe care nu pot sa-l folosesc decat daca ... (vezi toată discuția)