Care sunt elementele minime pe care ar trebui sa le cuprinda intampinarea mea la recurs daca procesul de fond eu l-am gastigat si in cererea de recurs angajatorul cere doar ca instanta sa-mi acorde doar un salariu compensator conform CCMUN si nu 2 cum am obtinut in instanta conform prevederilor CCM la nivel de ramura comert. Desi am castigat si o indemnizatie egala cu salariul pe o luna pt neacordare de preaviz firma nu a contestat-o in cererea de recurs..deci ar trebui sa ramana neschimbata hotararea cu privire la acest punct,nu?Va rog ajutati-ma cu cateva idei.Multumesc.
Ceea ce ma pune pe ganduri mai mult:ar trebui sa invoc vreo exceptie sau ceva de genul asta?Care ar fi aceea?
Nu trebuie decit sa aratati ca recursul este nefondat hotarirea de la fond fiind legala si temeinica si cas in mof cortect vi s-au acordat salariile compensatorii potrivit CCM la nivel de ramura aplicabil. Nu aveti ce exceptii sa ridicati daca recujrsul este motivat in termen
In primul rand, trebuie sa aveti in vedere dispozitiile art. 115 din Codul de procedura civila:
“Art. 115 Intampinarea va cuprinde: 1. exceptiile de procedura ce paratul ridica la cererea reclamantului; 2. raspunsul la toate capetele de fapt si de drept ale cererii; 3. dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat din cerere; cand va cere dovada cu martori, paratul va arata numele si locuinta lor; 4. Semnatura. “
De asemenea, trebuie sa sustineti in inatmpinare ca hotararea primei instante este legala si temeinica si sa solicitati respingerea recursului ca nefondat.
Cererea de recurs va cuprinde, sub sancÑiunea nulităÑii,
următoarele menÑiuni:
- numele, domiciliul sau resedinÑa părÑilor ori, pentru
persoanele juridice, denumirea si sediul lor, precum si, după caz,
numărul de înmatriculare în registrul comerÑului sau de înscriere în
registrul persoanelor juridice, codul unic de înregistrare sau, după
caz, codul fiscal si contul bancar.
Daca cererea de recurs cuprinde doar ndenumirea si sediul,fara nr de inmatriculare in RC..si toate celelalte..banuiesc ca nu e suficient pt a fi declarat nul,nu?
Textul art.302 ind.1 alin.1 lit.a C.proc.civ. a fost declarat neconstituţional (în ceea ce priveşte sancţionarea cu nulitatea absolută a omisiunii de a preciza în cuprinsul cererii de recurs menţiunile prevăzute de art.302 ind.1 alin.1 lit.a prin Decizia Curţii Constituţionale nr.176/2005.
În concluzie, Curtea constată că textul de lege atacat este neconstituţional în ceea ce priveşte sancţionarea cu nulitate absolută a omisiunii de a se preciza în cuprinsul cererii de recurs "numele, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi, după caz, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice, codul unic de înregistrare sau, după caz, codul fiscal şi contul bancar", precum şi - dacă recurentul locuieşte în străinătate - "domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul".
E legal?
ContSters42601
Am adresat instantei o cerere de recurs prin email fara semnatura electronica,a fost inregistrata am fost citat. Pentru primul termen am trimis o cerere catre ... (vezi toată discuția)