avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... reziliere contract
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

reziliere contract

va rog sa-mi spuneti daca se poate ,cineva a facut un contarct cu oreprezentanta a firmei [EDITAT] pentru a cumpara un aparat. Intrucit aparatul este extrem de scump ,si il primeste abia dupa ce-l va plati in 24 de rate, dupa trei zile dela incheierea contractului, persoana doreste sa-l rezilieze (nu a dat nici un ban inca) dar reprezentantul firmei ii spune ca chiar daca nu primit aparatul si chiar daca nu a dat niciun ban ,la reziliere trebuie sa achite 30% din suma scrisa pe contract suma care este si in euro cu toate ca in Romania se platesc salariile in roni. Este posibila o astfel de clauza sa fie pusa in aplicare atita timp cit inca nu s-a inceput nicio colaborare. se po t rezilia orice fel de contracte fara probleme si aceasta firma pentru ce sa cera 30% din suma contractata.(cam 500 de euro dati pe ce?) va multumesc
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 23:17, 1 Iulie 2011
Daca a semnat contractul ar fi trebuit sa cunoasca continutul acestuia, rand cu rand, clauzele cu obligatii, pret, conditiile de plata, etc..
Daca constatat ca a fost indusa in eroare si poate dovedi, poate cere rezilierea
daca o astfel de prevedere a fost stabilita contractual, se poate solicita plata a 30% din val obiectului contractului
Contractul s-a facut la distanta? prin internet sau alte mijlocii?Ai primit copii dupa contract sau urmeaza sa isi faci?. Sunt clauze abuzive? Sunt mai multe drepturi, dar trebuie sa ne spui mai multe detalii. A sa vedea Legea privind codul consumului, legea nr. 296/2004, republicat 2008 Codul Consumului si legea 193/2000 privind clauzule abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori.
Buna seara,

interventie moderator

@monatedys, va rog frumos sa nu deschideti mai multe discutii pe marginea aceleiasi teme.
Multumesc frumos.

@monatedys a scris:
"avind de solutionat o contestatie la executare,. intentata de catre AVAS impotriva mea ca si creditoare(aceste neachitindu-se fata de mine decit prin executare silita) ,am gasit de cuviinta fiind din provincie ,sa-mi contractez un avocat. Dl.avocat recomandat de catre executorul jud. (care a solicitat incuviintarea pentru executare. dela alt sector ,decit cel legal care deservea tertul poprit, si din a ca. rui vina sint purtata prin procese, )deci dl,avocat, a fost de acord sa-mi reprezinte intresele in justitie,unde dealtfel reprezinta si interesele firmei executorului.judecatoresc cu care este si prieten dupa cum a afirmat acesta(avocatul) mi-a comunicat si ce onorariu cere. Eu i-am trimis in 2/1 ora banutii, in contul sau bancar ,dupa care dl. av. cu mare greutate mi-a trimis un contract xeroxat,in alb ,completat doar cu numele meu, nesemnat de dinsul, si numai intr-un exemnlar ,pe care mi l-a cerut inapoi semnat de mine, .Dupa ce am inapoiat si contractul, dl.av. nu mi-a mai raspuns nici la telefon ,nici la e-mail-uri. Acum ca procesul s-a pierdut(recursul) irevocabil, ma intreb dece i-am dat eu banii acestui om, si unde asi putea eu sa-l reclam pentru comportament total neprofesional si necinstit. Pentru ca sint din provincie oare? daca eram din Bucuresti ma puteam apara eu destul de bine. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz. Unde sa ma adresez? Am avut incredere totala in justitie, dar acum raspund pentru gresala executorului ,iar avocatul mi-a luat 500 lei degeaba(actele toate-fond,recurs, le-am facut eu) Va rog indrumati-ma la cine sa apelez, petru ajutor.."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa angajez un avocat serios ? monatedys monatedys pun intrebarea: cum sa contractez un av. in care sa am incredere,si acre sa ma reprezinte intr-un proces pe care am de gind sa-l intentez. pun aceasta ... (vezi toată discuția)
Reziliere antecontract zdorha zdorha Buna ziua, Va cer parerea in urmatoarea problema: la inceputul anului am semnat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament intr-un imobil ... (vezi toată discuția)
Predare apartament inchiriat ranya ranya Buna seara! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Am inchiriat un apartament in urma cu aproape un an, acum vreau sa ma mut. L-am anuntat telefonic pe ... (vezi toată discuția)