avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... predare apartament inchiriat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

predare apartament inchiriat

Buna seara! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Am inchiriat un apartament in urma cu aproape un an, acum vreau sa ma mut. L-am anuntat telefonic pe proprietar, el fiind avocat, a spus ca o sa faca un act aditional de reziliere si o sa mi-l trimita pe mail sa il printez si semnez, numai ca nu l-a trimis, dupa cateva zile invitandu-ma la sediul lui sa discutam la o data ulterioara. Am fost la data si ora stabilita, dl. nu era acolo, secretara mi-a spus ca are o intalnire afara. Nici macar nu m-a anuntat sa nu mai pierd timpul degeaba. Ideea e ca s-a intarziat, eu intr-o saptamana trebuie sa ma mut, si nu vreau sa-i trimit acum notificare de reziliere, pt ca ar fi trebuit sa o trimit cu 30 zile inainte, si nu e numai vina mea ca s-a intarziat, eu l-am anuntat telefonic, am crezut ca e om serios, plus ca fiind avocat, nu accepta decat acte facute de el, de aceea am asteptat actul lui. Acum problema mea este cum fac daca el nu vine de buna voie sa ii predau cheile si sa facem procesul verbal de predare? M-am gandit sa fac eu cu 2 martori procesul verbal si sa il trimit impreuna cu cheile cu un curier, dar cum nu sunt avocat sau jurist, va cer ajutorul..... Nu vreau sa am probleme mai tarziu, sa ma acuze ca i-am furat sau distrus ceva, mai ales ca nu este asa, am fost corect, mi-am platit datoriile la timp intotdeauna.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ranya , utilizator 22:15, 1 Februarie 2010
incercati sa-l anuntati printr-un executor judecatoresc.
luati si 2 martori vecini si inventariati bunurile , apoi lasati-i cheia la biroul lui.
Depinde de clauzele contractuale.Luati legatura telefonic si explicati.Din ce ati scris, inteleg ca aveati termen de preaviz de 30 zile.Cu cat ii trimiteti notificarea-confirmare de primire-mai repede, la domiciliu sau sediu(daca nu-l stiti), cu atat mai bine.Solicitati o data si o ora pentru predarea apartamentului si cheilor.Intre timp, incheiati un proces verbal cu doi martori, poate vecini, ca apartamentul e in regula.Cel mult riscati plata unei chirii pe 1/2 luna.Altfel va complicati.
eu m-am gandit sa nu trimit notificarea deoarece exista o clauza in contract in care se specifica ca acesta se reziliaza de drept in cazul in care chiriasul intarzie cu plata chiriei sau celorlalte cheltuieli de intretinere mai mult de 10 zile de la scadenta acestora. Chiria o am platita pana pe 8 februarie si eu vreau sa ma mut saptamana acesta pana pe 6, in schimb este ultima factura de intretinere, care era scadenta pe 29 ianuarie, si pe care n-am platit-o. Ma gandesc ca daca nu o platesc pana pe 8 ianuarie, oricum se reziliaza contractul, de drept, si imediat, cum a specificat dl. avocat proprietar. E corect? Mentionez ca am si o garantie de 500 euro, pe care oricum nu o mai recuperez pt. ca a bagat el o clauza ca daca plec inainte de expirare, nu mi se restituie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de inchiriere camelia50 camelia50 Am inchiriat unui baiat un apartament. Doresc sa reziliez contractul de inchiriere pe cale amiabila inainte de termen. Unde sa merg?La administratia financiara ... (vezi toată discuția)
Intrebare, contract de inchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de proprietar am dat in chirie un spatiu in baza unui contract de inchiriere. In ultima ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere PetrescuP PetrescuP Cum poate fi abordată următoarea speță? 1) Chiriașii (persoane fizice) anunță pe mail proprietarul (PF) că au reziliat contractul de închiriere, au ... (vezi toată discuția)