De cativa ani, mai exact 12-13 ani, familia mea se confrunta cu o problema care incet incet ne lasa fara sperante de a mai razbi vreodata. Mama mea trebuie sa primeasca de la statul roman despagubiri pentru un imobil luat abuziv de catre regimul comunist. De-a lungul timpului mama a facut tot ce a tinut de ea ca sa putem intra in posesia acestei despagubiri...incepand cu formalitatile de la Braila(mentionez ca noi locuim in Braila) unde cei de la Primaria, ne-au spus ca tot ce a tinut de ei s-a facut, urmatorul pas urmand sa il faca cei de la Bucuresti si sa asteptam. Bineinteles ca am asteptat, si am asteptat si degeaba...pana cand mama a trimis vreo 2 scrisori catre Autoritatea Nationala Pentru Restituirea Proprietatilor de unde nu am primit nici un raspuns. Ma intereseaza sa stiu ce putem face, ca sa putem primi acesti bani o data pentru totdeauna. Am apelat chiar si la o cunostiinta care este avocat, propunandu-i sa ii achitam onorariul la sfarsit cand va urma sa intram in posesia despagubiri, deoarece acum nu ne putem perimite. Aceasta cunostiinta ne-a refuzat. E normal sau ma rog am gresit cu ceva ca am propus asa ceva, ma gandesc ca poate s-a suparat sau ofensat, desi nu ar trebui...Exista avocatii care sa primeasca plata la sfarsit, eventual in baza uinui contract? Si sunt sanse ca vreo firma de avocatura sa cumpere drepturile de litigiu si sa o despagubeasca in prealabil pe mama? Daca da, care ar fi procentul aproximativ fata de suma de urmeaza sa fie restituita ? Va multumesc in prealabil pentru sfaturile primite.
Mergeti la un alt avocat , va trebui sa achitati totusi o suma la inceput pentru ca el sa va completeze dosarul cu actele necesare si sa afle stadiul procesului .Onorariul la final 10% incheiati un contract .
Buna seara.Din cate inteleg este vorba despre un dosar complet depus la ANRP.Despre ce stadiu procesual e vorba?Puteti angaja un avocat care sa urmareasca ce se intampla cu despagubirea?Puteti face asta si personal la ANRP..Va trebuie rabdare si perseverenta.Succes!