Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Veti veni oricum la mostenirea mamei...ar trebui sa va concentrati pe notificarea formulata, doar sunteti o familie.
Cereti pararea unui avocat, pentru ca nu prea inteleg ce problema aveti.Revendicati si dvs. un imobil?sau aveti calitate de mostenitoare impreuna cu mama?Sunt cateva detalii care trebuie lamurite.
av. Ileana Schwarz
Dar tot nu ati spus daca sunteti in conflict cu mama.
Prima recomandare este sa nu mai afirmati ca altcineva a facut cererea. Daca doar mama apare pe notificare, asta e. Obtineti intai masurile reparatorii prin echivalent, daca deja vorbiti de ANRP. Daca veti face vreun eventual demers acum, este posibil sa blocati de tot ANRP si acestia sa se foloseasca de acest incident.
In mod normal, notificarea trebuia facuta de toti mostenitorii. Ar trebui sa-i explicati mamei ca daca dvs. aveti drepturi asupra acestei despagubiri si ar trebui sa recunoasca asta.
Dupa ce se va acorda despagubirea, veti putea actiona pe calea dreptului comun, cerandu-va cota.Mai intai ar fi intelept sa primiti despagubirea. Dupa aceea va certati pe cote.
In ce stadiu se afla dosarul?
vai de mine si de mine dar eu nu am nici un conflict cu mama mea. De unde s-a inteles asta? Cred ca apare prea des Zavoranu la TV. :))
In ce stadiu ne aflam cu dosarul?
Am dispozitia in brate si 10 de zile s-o contest. In ea scrie ca se restituie doar partea mamei.
Ce inseamna masuri reparatorii prin echivalent? Dosarul a fost respins de ANRP, am explicat mai sus de ce. El se afla la primarie, nu are nici un amestec ANRP la acest moment.
Tot nu mi-e clar daca trebuie sa actionez cumva, acum sau cand? Mai am sanse sa recuperez parte mea?
Multumesc pentru lamuriri si pentru urari doamna Schwartz.
succes
av. Ileana Schwarz