avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca pierduta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca pierduta

Buna ziua tuturor,
am o mica-mare problema cu cartea mea de munca. La un moment dat, anul trecut, angajatorul m-a anuntat ca "s-a pierdut" cartea mea de munca, cum ca au pierdut-o cei de la ITM (Olt, daca are vreo importanta, firma la care lucrez avea sediul social acolo).
La inceputul acestui an mi s-a comunicat ca nu mai am nevoie de carte de muncA, totul se trece electronic. Din cate stiam eu, asta inseamna trecut datele de pe cartea de munca intr-o baza de date. Dar cum cartea mea de munca nu mai exista... nu prea au ce date sa bage. Mentionez ca intr-un drum pe care l-am facut la un moment dat la ITM Olt, figurez acolo cu asigurarile platite, taxele, impozitele, etc, din partea angajatorului, pentru mine. Dar in nicio inregistrare nu apare seria si nr cartii de munca. Ei spun ca angajatorul nu a adus-o niciodata, angajatorul ca au pierdut-o ei.
Nedumerirea mea este: cum imi pot reface cartea de munca? Tot istoricul adica? Imi mai trebuiesc adeverintele de la toate locurile de munc avechi, vizate de ITM, si cu ele ma duc la (acelasi) ITM sa-mi refaca cartea? Fie ea si doar in format electronic? Ma gandesc totusi, nu este obligatia angajatorului care a pierdut-o?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 12 Aprilie 2011
Buna ziua.

1. Daca angajatorul v-a dus cartea de munca la itm trebuie sa aiba ca dovada un borderou cu stampila itm. Daca nu il are e clar ca nu a depus-o la itm.
2. Vechimea in munca pana la 31.12.2010 se probeaza cu carnetul de munca. (nu in format electronic)
3. Va trebui sa faceti cerere la toate locurile de munca sau la itm pentru adeverinte de vechime pe care le pastrati.
4. Obligatia de a avea grija cartii de munca era a dumneavoastra, trebuia sa va interesati din timp de ea.
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
Popa Adrian, Contabil
1. Înainte de toate trebuie să declaraţi pierderea originalului în Monitorul Oficial , partea a III-a.
2. Apoi mergeti la fiecare fost angajator si solicitati eliberarea unei adeverinte de vechime pentru perioada lucrata.
3. Daca ati lucrat numai in sectorul privat, aceasta solicitare o puteti depune si la ITM Olt pentru toti angajatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovedire vechime in munca alex5 alex5 Buna ziua, am lucrat de-a lungul a zeci de ani in diverse firme. aveam impresia ca acea carte de munca imi dovedeste fara tagada vechimea in munca, ... (vezi toată discuția)
Carte munca ang671 ang671 Buna ziua, as vrea va rog sa imi spuneti cum as putea sa aflu cati ani am in campul muncii. Unde trebuie sa merg si ce acte imi trebuiesc? In prezent activez ... (vezi toată discuția)
Refuzarea refacerii cartii de munca BNikoci BNikoci Buna ziua! In anul 1998 mi-am luat cartea de munca de la institutia la care am lucrat /Sf.Gheorghe/si am pierdut-o. Sunt nascut in 1975 si am 2 ani vechime ... (vezi toată discuția)