avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dovedire vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dovedire vechime in munca

Buna ziua,

am lucrat de-a lungul a zeci de ani in diverse firme.
aveam impresia ca acea carte de munca imi dovedeste fara tagada vechimea in munca, locurile unde am lucrat si veniturile obbtinute (cel putin inainte de 2011). asa este ? pentru ca multe din locurile unde am lucrat nu mai exista, ca sa fac rost de cine-stie-ce adeverinte.

ce nu mai inteleg este de ce, in conditiile in care tot ce ai lucrat e pastra la ITM in format electronic (este ??) , mai trebuie asemenea adeverinte....

multumesc,
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2018
alex5, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 8 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista asa ceva la ITM, este o falsa afirmatie lansata in spatiu public.

Vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca sau in lipsa acestuia cu adeverintele de vechime.

Dupa aceasta data, vechimea in munca se probeaza cu adeverintele de vechime eliberate de catre angajatori.

mai multe detalii
www.avocatnet.ro/forum/discu...
dupa 2011, ITM-ul nu mai are o evidenta a angajatilor ? nu exista un echivalent electronic, centralizat, al cartii de munca (in 2011, cand s-a renuntat la cartea de munca tiparita, asa intelesesem si asa ar fi fost logic) ?
contributia lunara la casa de pensii ar reprezenta o asemenea dovada care sa ajute la reconstituirea vechimii ?


multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2018
alex5, utilizator
La itm Timiș se da raport cu locurile de munca care le ați avut din județul Timiș , eu am luat personal , pt firmele care nu au sediul in Timiș trebuie mers in județul respectiv, este o taxa de 20 Ron la noi in timis
Pana la 18.12.2017 ,toate ITM-urile aveau aceasta obligatie .... incepand cu 19.12.2017, nu mai exista aceastaobligatie decat in anumite situatii.

Extrasul REVISAL nu face dovada vechimii in munca.

Afirmatiile existentei unui "carnet de munca electronic" sunt false.

Casele de Pensii care au scanat carnetele de munca pot pune la dispozitia celor care au pierdut sau nu carnetul de munca o copie a scanarii.
e bine de stiut ca acum ITM-urile nu au obligatia de o OFERI informatia (ceea ce , in sine, e ciudat) dar au ITM-urile informatia despre fiecare angajat si relatia lui cu angajatorul (vechime, salarii) ?
ca doar orice modificare a raporturilor de munca erau inregistrate si la ITM ....

Alte discuții în legătură

Carte munca ang671 ang671 Buna ziua, as vrea va rog sa imi spuneti cum as putea sa aflu cati ani am in campul muncii. Unde trebuie sa merg si ce acte imi trebuiesc? In prezent activez ... (vezi toată discuția)
Carte de munca monadan monadan am o mare nelamurire si poate ma ajutati cu un sfat: Lucrez din 2010 la o firma si postul meu tocmai ce a fost restructurat... Vreau sa stiu cum pot ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta lostone lostone Buna ziua tuturor, am o mica-mare problema cu cartea mea de munca. La un moment dat, anul trecut, angajatorul m-a anuntat ca \"s-a pierdut\" cartea mea de ... (vezi toată discuția)