avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte munca

Buna ziua, as vrea va rog sa imi spuneti cum as putea sa aflu cati ani am in campul muncii.
Unde trebuie sa merg si ce acte imi trebuiesc?
In prezent activez in cadrul firmei mele din 2010,dar anterior am lucrat in alte parti,si vreau sa stiu cati ani am strans.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 6 Iulie 2016
Incepand cu 01.04.2001, puteti soliciata de la Casa de Pensii o adeverinta de stagiu de cotizare.

Nu exista nicio alta institutie care sa aiba asa ceva centralizat.
Totusi, daca dorim la un moment dat sa vedem si noi, ca angajati cetateni ai acestei tari, pe unde am lucrat, daca s-au inregistrat contractele sau au fost doar hartii stampilate scoase la imprimanta, chiar nu exista institutie care sa ne elibereze o copie de pe cartea de munca asta noua, in format electronic? Din cate am reusit sa aflu, e o chestiune deosebit de complicata, ca si cum ai cere sa ti se dezvaluie un secret de stat. La un moment dat mi s-a atras atentia sa pastrez toate copiile contractelor de munca pe care le-am semnat de-a lungul timpului, pentru ca sunt slabe sperante sa obtin de la ITM, acolo unde e revisalul ala in care se presupune ca se inregistreaza orice miscare- vreo adeverinta.
In concluzie, nu se vrea, sau nu suntem inca la nivelul necesar de informatizare incat sa i se poata elibera oricarui cetatean o copie a cartii de munca (sau cum s-o numi ea acum) ?
Va multumesc
Nu exista carte de munca in format electronic ...cine v-a spus despre o astfel de situatie v-a indus in eroare.

REVISAL-ul este de la 01.01.2007
, iar informatiile sunt furnizate de catre numai o parte dintre angajatori.

Vechimea in munca pana la 31.12.2010 se probeaza cu carnetul de munca si nu cu REVISAL, iar in lipsa carnetului de munca cu adeverintele de vechime eliberate de catre angajatori, ITM , dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovedire vechime in munca alex5 alex5 Buna ziua, am lucrat de-a lungul a zeci de ani in diverse firme. aveam impresia ca acea carte de munca imi dovedeste fara tagada vechimea in munca, ... (vezi toată discuția)
Contract de munca neinregistrat in revisal danaflo danaflo Buna ziua. In perioada 08.2005-08.2006 am lucrat la o firma x, cu contract de munca, insa nu mi-au deschis carte de munca. La plecare, mi-au dat o adeverinta ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta lostone lostone Buna ziua tuturor, am o mica-mare problema cu cartea mea de munca. La un moment dat, anul trecut, angajatorul m-a anuntat ca \"s-a pierdut\" cartea mea de ... (vezi toată discuția)