avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit pe casa
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit pe casa

Mama mea are 74 de ani,are o casa la tara in loc havarna din jud.botosani.pana acum cativa ani ,platea impozit pe casa ,350 lei vechi,nu are pamant, nu are animale.Ea este foarte bolnava,are 7 boli la inima,are coxtatroza,bonartroza ,singura salvare ar fi operatiile ,de proteza de sold ,care nu i le face nimeni,deoarece nu are nici bani si nici alte posibilitati.are o pensie de 370ron,care nu-i ajunge pe medicamente.Acum i se cere impozit pe casa ,2 milioane vechi de platit ,ptr. ca cica aceasta este legea.IN plus i se cere sa plateasca ,700 de lei vechi,pentru paza satului,Mama mea ,sta mai mult la mine la Brasov ,o duc dintr-un spital in altul ptr.ca are dureri f mari,;Pana acum nu a platit ,paza satului ,cei 70 de ron,acum ,de ce i se impune aceasta suma daca ea nu are de unde sa plateasca ,fiind si vaduva si singura si bolnava .Ei nu-i ajung banii de medicamente ,de unde sa plateasca?ce lege este asta sa oblige oamenii nenorociti de soarta sa dea dari la stat ,daca nu are de unde ?Sa faca inchisoare?Ea si asa mananca o ciorba 2 saptamani,si pe deasupra mai are si cancer operat de piele ,cu metastaze.Va rog sa-mi da-ti un sfat daca puteti ,ce e de facut,trebuie sa platesca/?daca nu plateste ,ce se intampla/Va multumesc frumos ,pentru raspuns.:sorry:
Cel mai recent răspuns: king , utilizator 13:31, 13 Aprilie 2011
Este vorba de paza in mediul rural (lg.333/2003 modificata prin lg.9/2007), care mie mi se pare oricum o tampenie. Acolo sunt stabilite modalitatile de efectuare, fie prin rotatie de catre fiecare cetatean fie prin personal angajat, caz in care Consiliul local poate institui o taxa pentru cetateni, dupa consultarea prealabila a acestora, dar ar trebui vazuta aceasta hotarare a cons. local, daca poti obtine o scutire pentru mama ta.
Din punctul meu de vedere aceste prevederi care reglementeaza paza in mediul rural sunt o tampenie, ofera Primarului posbilitatea de a mai angaja cativa prieteni care oricum nu fac nimic toata noaptea decat sa bea si sa joace carti. Vreau eu sa vad unde asta iarna la -x grade se plimbau paznicii prin sat.
Din pacate daca s-a respectat procedura, privind consultarea prealabila a populatiei instituirea taxei este legala, insa poate, daca faci o cerere in numele mamei si sa-i expuni problemele iti vor oferi o scutire. In mod normal daca are un certificat de persoana cu handicap, conform legii persoanelor cu handicap, acestea beneficiaza de anumite scutiri.
Nu are certificat de handicapat ,cu toate ca este atat de bolnava.Daca scriu o cerere,pentru scutirea platii ,unde anume o depun ?La Primaria din loc. respectiva ,sau aici in brasov ,la casa de pensii, cu o adeverinta de la medic ,din care sa se vada toate bolile pe care le are?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutiri taxe speciale persoane cu handicap dorina spataru dorina spataru Persoanele cu handicap grav si accentuat,precum si persoanele invalide gradul I SI II po fi scutite de taxele speciale stabulite prin Hotararei ale ... (vezi toată discuția)
Legea 333/2003 (paza/plata in mediul rural pensionar ?) karenina-roman karenina-roman Buna ziua !Daca tatal meu are 70 de ani,pensionar,domiciliul in Roman/Neamt si are si o casa batraneasca la tara(mediul rural)trebuie sa presteze paza in sat? ... (vezi toată discuția)
Legea 333/2003 si legea 61/1991 manolebenieamin manolebenieamin Locuiesc in com. Priponesti, jud. Galati si am primit doua procese-verbale de amenda de cate 500 RON in 04.05.2007 si 09.08.2007 pentru ca nu m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)