avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in SUA - proprietate si in Romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in SUA - proprietate si in Romania

Buna ziua. Am si eu o intrebare si sper sa ma puteti ajuta.

M-am casatorit in America de 5 ani si acum ma pregatesc de divort. Intrebarea mea este legata de o proprietate pe care o am de la parintii mei (trecuta in numele meu prin contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager) inainte de casatorie, are si sotul meu drepturi asupra acestei proprietati? Se va aplica si legea romana sau doar legea statului american in care se va pronunta divortul?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:25, 22 Iunie 2008
Conform legii romane, este bun propriu, dobandit inainte de casatorie, deci nu intra la partaj; studiati totusi si legea Statelor Unite, sa nu aveti surprize!
Sunt prea putine amanunte pentru a se putea spune care ar fi legea aplicabila...
Vedeti ce spune legea statului in care locuiti, ca existe mari diferente intre diferitele state...
Cu legea Statelor unite e ceva mai complicat se pare si in statul in care locuiesc in caz de neintelegere intre parti judecatorul poate considera si aceasta proprietate ca bun comun ceea ce mie mi se pare nedrept, dar in fine.

Acum, incercand sa-mi protejez proprietatea pot oare sa fac o donatie catre parintii mei pentru a fi in numele lor si nu in al meu? Oare poate fi atacata aceasta donatie de catre sotul meu?
pai... raspunsul este mai sus...
Depinde de legea aplicabila, iar daca legea aplicabila este legea statului in care locuiti, depinde ce zice legea aia...
Presupun ca dupa casatorie ati locuit impreuna cu sotul in america?
In ce stat anume?
Deci si in cazul donatiei, tot legea americana se aplica. Locuim de la casatorie impreuna, in chirie si eu sunt cea care aduce venitul mai substantial in casa. Locuim in Vermont.

Nu stiu daca are relevanta, dar am si cetatenia americana
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2008
shiwa, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu copilul meu in acest caz? olivia1 olivia1 Problema este urmatoarea. Eu sunt romanca, sotul meu este roman si american. Am locuit cu sotul mu in america 3 ani unde am nascut un copil acolo. De putin ... (vezi toată discuția)
Mama si matusa mea au un apartament in timisoara. amandoua au ... Calmate18 Calmate18 Mama si matusa mea au un apartament in Timisoara. Amandoua au murit in Statul Florida,USA. O avocata din Timisoara mi-a scos CF si imi spune ca succesiunea se ... (vezi toată discuția)
Casatorie in legea americana mihaelapetrescu63 mihaelapetrescu63 care este diferenta intre casatorie in legea romaneasca si cea in legea americana? (vezi toată discuția)