avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Sfat, inþelegere \"amiabilã\" în timpul procesului.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Sfat, inþelegere "amiabilã" în timpul procesului.

Mă confrunt cu o situaţie oarecum inedita într-un proces pe care îl am cu un asigurator RCA, un sofer vinovat de accident şi firma pentru care lucra.

Am primit din partea firmei la care lucra soferul vinovat de accident o "cerere" de întelegere amiabila, prin care contra unei sume de X lei , mi se cere sa renunţ la orice pretenţie în ceea ce priveşte respectiva firma, actuala sau viitoare, în procesul pe care deja l-am demarat sau intr-un altul viitor.

Am înţeles ca nu exista o practica judiciara foarte exacta pentru un astfel de caz, motiv pentru care apelez la sfaturile dvs.

Cum credeţi ca ar trebui procedat într-un astfel de caz şi cam care ar putea fi urmarile unei astfel de înţelegeri pentru procesul în care sunt implicat ?

Mulţumesc !
Cel mai recent răspuns: Carmen Sigaciu , Avocat 20:32, 18 Aprilie 2011
este lipsita de legalitate formularea asiguratorului sa renuntati in viitor la eventuale pretentii. va sugerez daca va convine suma pe care v-o ofera cu titlu de despagubire sa acceptati dar sa renuntati la pretentiile pe care le aveti de la asigurator doar in cauza pe care o aveti pe rol impotriva asiguratorului.
Nu era vorba de asigurator, ci de firma la care lucra soferul care a provocat accidentul.
Ra mane valabil sfatul dat de consultantul athe. Daca va convine suma oferita semnati doar pentru evenimentul respectiv.
Daca va intelegeti asupra sumei , procesul aflat pe rol se va incheia si nu veti mai avea probleme pe viitor legat de acesta
Daca suma X va acopera inclusiv eventualele cheltuieli judiciare efectuate deja si sunteti multumit, puteti incheia tranzactia.Asiguratorul va fi in cunostinta de cauza si totul se incheie pentru evenimentul respectiv.

Alte discuții în legătură

Accident auto soldat cu trei dosare de dauna Rentzu Rentzu Buna seara, In urma cu doua saptamani, am avut parte de un accident petrecut in felul urmator : in fata imobilului in care locuiesc se aflau parcate doua ... (vezi toată discuția)
Prejudiciatul are itp expirat, poate sa faca reparatiile pe rca vinovatului herion herion Buna ziua, Acu cateva zile am fost lovit destul de rau. Domnisoara vinovata are RCA. Din pacate am descoperit ca am uitat sa-mi fac ITP-ul. Firma de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de spitalizare liviu l liviu l Am fost victima intr-un accident de circulatie in urma caruia mi-am pierdut un organ. Ancheta penala se afla in curs de desfasurare dar am facut o intelegere ... (vezi toată discuția)