avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită proprire salar
Discuție deschisă în Executare silită

proprire salar

Buna ziua.Un executor a infiintat o proprire pe salariul meu in cuantun de 1/3 din salariu. Totodata a trimis o adresa de blocare a contului bancar in care mi se vireaza salariul, drept pentru care banca mi-a blocat cardul. Mentionez ca firma angajatoare a dat curs propririi si mi-a oprit 1/3 din netul pe care trebuia sa-l incasez si diferenta mi-a virat-o pe card, suma pe care eu nu o pot retrage.Intrebarea mea este daca executorul a actionat corect trimitind adresa de proprire atat firmei angajatoare cat si bancii. Daca a gresit executorul ce pot face?.
In speranta ca voi primi un raspuns cat mai urgent, va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 14:37, 4 Mai 2011
puteti face contestatie la executare in 15 zile de la data cand vi s-au retinut banii, insa este problematic aspectul expus de dvs;
lucrurile se interpreteaza si in sensul ca acel cont este unul curent, in care va pot fi virati bani si de alte persoane, cu alt titlu decat salariu;
executorul are dreptul sa faca adrese de poprire si la banci...
in urma unor discutii cu executorul acesta mi-a spus sa-i trrimit prin fax un extras de cont si o copie dupaactul prin care s-a facut proprirea de catre angajator si dupa ce primeste aceste acte, trimite catre banca o adresa de deblocare a contului. Dar, a trecut o saptamana si contul e tot blocat. Ce sa mai inteleg? In aceste discutii cu executorul , acesta mi-a mai spus ca de fapt banca e vinovata si sa dau in judecata banca. Se joaca acest executor cu nervii mei? Cine are dreptate?
el nu are nicio vina. In conturi pot intra si alti bani decat salariul. Poprirea la angajator e ok. La fel si cea pe conturi. Ideea e ca trebuie sa va ia doar 1/3. Deja fiind opriti direct de angajator, banii din banca ar trebui sa fie ai dvs.
Luati o adresa de la angajator ca s-a retinut deja 1/3 si s-au virat, prin urmare banii din banca nu sunt supusi popririi cf legii.
Cu aceasta adresa mergeti la banca si sunt obligati sa va dea banii.
Banca stie de unde sunt banii intrati in cont!...se poate vedea pe extrasul de cont.
Contestatia unde se face?
Era mai ok daca se face retinerea a 1/3 din venitul realizat de catre banca...asa se evita situatia neplacuta (si era considerat venit orice suma intra in cont).

Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
elena_2003, utilizator
Nu ai de ce sa faci contestatie. Faci o adresa la banca, foarte clara, in care le arati ca atat este venitul tau, cf legii poti popri doar 1/3, suma care se vireaza deja de catre angajator ( cf adeverintei de la angajator care atesta acest lucru), prin urmare restul sumei nu poate fi poprita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 propiri de acelasi executor theeyebt theeyebt Buna ziua ! Am o intrebare cat la suta din salar poate un executor sa imi opreasca din cate stiu eu 30 % sau maixim 50 %? Acum 20 de zile am primit ... (vezi toată discuția)
Deblocare conturi la executare silita fanny000 fanny000 Buna ziua,am o proprire pe conturi,conturile sunt blocate suma datorata deja a fost retrasa si inca mai mult pe deasupra .Ce trebuie facut sa mi deblocheze ... (vezi toată discuția)
Executare silita, executor cu comportament dubios georalu1979 georalu1979 in luna marie 2014 a survenit o executare silita din partea unui BEJ pentru o banca,angajatorul a acceptat conform legii poprirea pe salariu ,actele au sosit ... (vezi toată discuția)