avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita, executor cu comportament dubios
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita, executor cu comportament dubios

in luna marie 2014 a survenit o executare silita din partea unui BEJ pentru o banca,angajatorul a acceptat conform legii poprirea pe salariu ,actele au sosit la BEJ pe data de 10 martie din care reiese acceptul angajatorului,pe data de 20 martie acest BEJ a blocat si contul bancar unde primesc banii,cei de la banca au zis ca pot retrage 1/3 din disponibilu din cont,am facut calcul si deja se depaseste 1/2 din salariu,e vorba doar de un urmaritor stiu ca conform art 409 cpc,se poate opri 1/3 daca e un urmaritor si 1/2 daca sunt mai multi urmaritori.in concluzie poate un BEJ sa ia mai mult de 1/2 din salariu? si unde pot reclama acest BEJ deoarece am fost de cateva ori la el si mi-a cerut banii datorati bancii si cu subinteles ca poate mai trec pe la el si ne intelegem(sa-i dau si lui ceva),eu consider ca e un abuz,unde ma pot indrepta? si cei cai de atac exista?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:46, 10 Aprilie 2014
din pacate, BEJ ,poate executa debitul din toate conturile existente, succesiv, pana la recuperarea efectiva
atunci nu inteleg daca art 409 mai este valabil,inseamna ca legea in romania nu se mai respecta,nu?stiu ca e un abuz sa opresti mai mult de 1/3 daca e un singur urmaritor,mie prin poprirea pe salariu si poprirea pe cont se opreste aproape 60% din salariu
atunci astept articolul de lege prin care un BEJ poate sa ia bani succesiv din mai multe conturi
Confundati poprirea pe salariu cu poprirea pe cont.
Ori depuneti cerere la angajator sa va dea restul de salariu in mana, ori mergeti la executor si faceti dovada ca in cont va intra salariul, ori faceti contestatie la executare.
executorul stie ca intra salariul in cont si ia venit si acceptul angajatorului ca i-mi face poprire,deci ?

Alte discuții în legătură

Poprire pe contul bancar roxana11277 roxana11277 Buna ziua, este normal ca banca sa-mi puna ia din salariu si din sa-mi blocheze si contul de salariu, deci ... sa-mi ia tot salariul? (vezi toată discuția)
Este abuz sau nu? sept_mihaela sept_mihaela am poprire pe salariu 1|3 ,pe care societatea o livreaza lunar in contul executorului,de ce acum mi sss-au blocat si conturile?nu mai inteleg nimic,puteti dv ... (vezi toată discuția)
Proprire salar danuta2002 danuta2002 Buna ziua.Un executor a infiintat o proprire pe salariul meu in cuantun de 1/3 din salariu. Totodata a trimis o adresa de blocare a contului bancar in care mi ... (vezi toată discuția)