avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... imi pot mari cioncediul de maternitate si indemnizatia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

imi pot mari cioncediul de maternitate si indemnizatia de CCC, daca imi voi lua al doilea job

Buna ziua. Sunt angajata a sistemului bugetar, personal contractual cu o vechime de vreo 10 ani in acelasi loc de munca, cu salat net aprox. 1000 ron. Intentionez in 2011 sa raman insarcinata si sa nasc anul viitor prin vara. Intrebare: 1. Imi pot mari indemnizatia de maternitate si indemnizatia de concediu de crestere a copilului daca imi iau un al doilea job, part-time cu acte? Acum ar fi 75% din net, deci vreo 750 ron, si cum nu se intrevad mariri pentru bugetari, atat va ramane si pentru anul viitor netul 1000, deci nici o sansa de a lua mai mult. 2. Pot sa platesc ceva la Fortele de munca, pentru a mari cele de mai sus? o suma lunara?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 14 Aprilie 2011
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de plata contributiilor catre bugetul de stat ( *Fortele de munca* nu prea are legatura cu aceasta indemnziatie ), ci de faptul ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa aveti realizate timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit .

Intr-adevar, pentru a beneficia de o indemnizatie mai mare trebuie sa aveti venituri mai mari insa trebuie sa stiti ca:
a) Indemnizatia lunara se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei, in cazul in care optati pentru CCC de pana la un an;

b) Indemnizatia lunara se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei, in cazul in care optati pentru CCC de pana la doi ani.
M-am gandit ca daca imi iau un al doilea job la care is platita cu 400 net lunar, de acum in colo, oricum cu ceva tot imi va creste indemnizatia lunara. Oricum ar fi eu optez pentru 2 ani. Si deci 1000+400=1400x75% da o indemnizatie de aproc 1000 cat iau acum in mana. Tot e ceva decat 750 ron, Nu e corect ce am calculat?
Da, este adevarat cu cat aveti venituri mai mari si indemnizatia pentru CCC este mai mare.
Procentul se aplica la venitul net .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil iuliana c. iuliana c. Buna ziua, imi puteti spune cat as primi indemnizatia pentru crestere copil daca sunt angajata cu 2 ore? (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate, cuantumul indemnizatiei pentru ccc corinamilitaru corinamilitaru lucrez la o firma din martie anul curent si as vrea sa ma lamuriti cu niste probleme: 1)vreau sa raman insarcinata si vreau sa stiu cat timp trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc pentru sarcina gemelara ssimona_alexandra ssimona_alexandra buna seara. sunt insarcinata in 7 luni si as dori sa stiu daca voi avea dreptul sa iau indemnizatie pt 2 copii in conditiile ca am sarcina gemelara? pot sa ... (vezi toată discuția)