avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Subinchiriere leasing auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Subinchiriere leasing auto

Ma confrunt cu urmatoarea problema :

Am subinchiriat un atoturism pe firma, de la o societate de “Intermedieri in comertul cu masini, echipamente industriale, nave si avioane”. Precizez ca respectiva masina se afla in leasing, iar contractul de subinchiriere a fost facut fara acordul firmei de leasing. Am platit un avans de 3000 de euro, iar in fiecare luna achit ratele catre societatea de intermedieri, aceasta emitandu-mi factura si chitanta pentru plata. Mai departe, reprezentantul societatii este obligat prin contractul pe care l-am incheiat cu el, sa achite ratele catre firma de leasing. De asemenea la incheierea contractului i-am dat lasat garantie, 15 file cec si 15 bilete la ordin avalizate.
In urma cu aproximativ doua saptamani, am avut un accident cu masina, un domn accidentandu-ma in spate din culpa dumnealui. A trebuit bineinteles, sa mergem la societatea de asigurare unde are RCA-ul domnul respectiv, pentru o intelegere amiabila. Cei de acolo mi-au spus ca imi trebuie imputernicire de la societatea de leasing, pentru a putea reprezenta firma in dosarul de dauna.
De aici au pornit toate problemele. Am luat legatura cu cel de la care am subinchiriat masina, pentru a il ruga sa ia legatura cu firma de leasing si a-mi trimite imputernicirea. Dupa o saptamana in care s-a tot cotit, spunandu-mi ca cei de la leasing se misca incet sau invocand alte motive absurde, am intrat la banuieli. Am sunat la societatea de leasing, unde am aflat ca ratele nu s-au mai platit de 3 luni, iar contractul de leasing a fost anulat de o saptamana. De asemenea mi-au spus ca in cazul in care se achita ratele restante, contractul se va repune in termen.
Am tot incercat de atunci sa il sun pe reprezentantul firmei de la care am subinchiriat masina, dar nu imi raspunde, imi trimite cate un sms in care invoca motive stupide, precum ca ar fi in spital sau ar avea alte probleme personale. Am reusit sa iau totusi legatura cu el o singura data si mi-a spus ca ar fi o neintelegere cu societatea de leasing, nicidecum ca nu ar fi platit ratele.
Va rog sa imi spuneti ce as putea face in aceasta situatie? As vrea sa anulez contractul dar nu stiu cum trebuie procedat. As putea sa ii cer macar avansul inapoi? Sau am vreo sansa daca ii fac plangere la politie sa recuperez ceva? De asemenea imi este teama ca ar putea folosi filele cec si biletele la ordin avalizate.. Cum as putea sa le anulez pentru ca el sa nu le foloseasca? Precizez ca firma de la care am subinchiriat masina se afla in Iasi, iar eu in Bucuresti, distanta fiind o piedica foarte mare.
A fost o prostie din partea mea ca am incheiat acest contract de subinchiriere fara acordul firmei de leasing, dar nu mi-am inchipuit ca se poate ajunge aici.. Asta inseamna sa ai prea multa incredere in oameni.. #-o
Cel mai recent răspuns: Consilier Juridic , 18:14, 15 Aprilie 2011
Doamna, ca sa nu mai pierdem timpul cu introducerea si ptr. a nu vi se ridica masina din parcare ar trebui sa faceti urmatoarele lucruri:
1.Patiti ratele restante, chiar cu penalitati, dvoastra direct in contul firmei de leasing dupa ce in prealabil ati stabilit cu ei acest lucru spunandu-le ce aveti de gand in continuare;
2. Faceti apoi un contract de novatie cu firma de leasin ptr. a trece masina pe numele d.voastra aratandu-le ca de fapt d.voastra sunteti utilizatorul si platitorul real al ratelor explicandu-le situatia si anexandu-le contractul sub semnatura privata pe care-l aveti cu utilizatorul din acte;
3.Treceti, in final, la recuperarea creantei de la debitorul d.voastra; daca nu ajungeti la o intelegere cu acesta. putand apoi sa-l actionati si in instanta. Discutati cu un Mediator sau cu un avocat acest aspect.
Succes!
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Problema este ca nu cred ca cei de la societatea de leasing ar fi de acord cu un contract de novatie, deoarece firma pe care am subinchiriat autoturismul nu se incadreaza. Nu are nici vechimea necesara, iar indicatorii financiari nu sunt foarte buni pentru a prelua un contract de leasing. Din acest motiv a fost si incheiat acest contract de subinchiriere.
Am sa incerc totusi solutia pe care mi-ati propus-o. Va multumesc inca o data.
Daca le explicati celor de la leasing, ca de fapt d.voastra platiti ratele inca de la inceput ptr. contractul respectiv, si ca nu doriti sa reziliati ci dimpotriva sa duceti pana la capat acel contract, nu vad de ce ar dori sa piarda un client ca d.voastra si sa nu va aprobe varianta ctr. de novatie care reprezinta varianta cea mai usoara si mai simpla (ptr. dvoastra dar si ptr. ei).
Trebuie insistat si discutat cu toti cei implicati si vedeti ca se va rezolva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabilitate avalist HIMHIM HIMHIM Buna ziua, Am contractat un leasing extern pe persoana juridica, la semnarea contractului am fost conditionat sa semnez si cec-uri pentru viitoarele rate, ... (vezi toată discuția)
Probleme recuperare masina subinchiriata! ireena ireena Am si eu o situatie mai delicata in care doresc sa imi spuneti care este procedura legala. Am un leasing la masina, iar anul trecut in decembrie, cu acordul ... (vezi toată discuția)