avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale responsabilitate avalist
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

responsabilitate avalist

Buna ziua,

Am contractat un leasing extern pe persoana juridica, la semnarea contractului am fost conditionat sa semnez si cec-uri pentru viitoarele rate, in calitatea de administrator.

1. In momentul de fata am rate restante fata de firma de leasing. Societatea este in imposibilitate de plata si vreau sa demarez procedura de insolventa si vreau sa stiu ce mai risc dupa returnarea bunului(camion) ?

2. Daca pe CEC la rubrica avalistului, apare numele meu, dar cu adresa societatii, nu cu datele mele din buletin. Cec-ul mai are valoare?

3. Societatea de leasing este din afara tarii(UE), leasingul a fost facut pe societatea din Romania, urmarirea, daca este cazul se va face in Romania sau in strainatate de unde apartine societatea finantatoare?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: HIMHIM , utilizator 19:30, 9 Mai 2012
executarea silita se face intotdeauna in Romania.
ca si avalist, aveti o aspundere integrala ptr suma precizata in fila CEC. atit imp cit numele si semnatura sunt ale dvs, atunci fila CEC este valabila (adresa este schimbatoare deci nu are importanta excatitatea ei). in mod cert, si contractul de leasing precizeaza avalizarea filelor CEC de catre dvs.
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare firma badin catalin badin catalin Am o firma din 2004 ce detine un camion cumparat cu plata in rate (nu leasing).Acum vreau sa vand firma prin O.R.C. unui prieten care promite ca va continua ... (vezi toată discuția)
Se poate avaliza un cec? papillon papillon Stie cineva daca se poate avaliza o fila de CEC, daca da cum trebuie facuta(elemente obligatorii si unde trebuie facut acest lucru pe fila de CEC)? (vezi toată discuția)
Intrebare, imputernicit avalizare bilete la ordin alina240 alina240 Buna ziua, am si eu o nelamurire. O cunostinta, cetatean strain, asociat si administrator al unui SRL doreste sa achizitioneze un autoturism in leasing. Dat ... (vezi toată discuția)