avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat cu norma de 1 ora
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat cu norma de 1 ora

Este vreo restrictie ca un angajat sa fie cu minim 2 ore, sau merge si cu o ora? Salariul minim brut pentru un sofer cu liceul efectuat este de 101 lei daca va fi angajat cu o ora, nu? Este conditia indeplinita (daca am un angajat cu o ora) pentru a fi microintreprindere? multumesc
Cel mai recent răspuns: MitranStefania , utilizator 17:02, 19 August 2013
1. Nu exista nicio restrictie cu privire la numarul minim de ore pe care il poate lucra un angajat ... prin urmare, se poate incheia un c.i.m. cu timp partial de munca de o ora/zi ... o ora/sapt etc.

2. Da, este indeplinita conditia sa fiti microintreprindere in ceea ce priveste faptul ca aveti un salariat cu o ora.

3. Salariul minim brut pe luna este de 670 lei la un program normal de 8 ore/zi ... pentru un program de o ora /zi , salariul minim este de 84 lei brut pe luna.
Salariul minim brut pe luna este de 670 lei la un program normal de 8 ore/zi pentru necalificati dar dvs. aveti liceu banuiesc:))

doradragan a scris:

Salariul minim brut pe luna este de 670 lei la un program normal de 8 ore/zi pentru necalificati dar dvs. aveti liceu banuiesc:))




HG nr.1193/2010 nu prevede pentru ce categorie de salariati este stabilit acest salariu minim.
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
@freeelis

Cum se procedeaza in cazul contractelor cu 1 sau 2 ore/ saptamana ?Sunt interesata de astfel de contract (doresc un cumul de functii la acelasi angajator conform art 35 alin (1) )si nu stiu cum sa-l intocmesc sa nu am probleme la un eventual control .

La Timisoara , anul trecut nu au acceptat astfel de contracte , motivul fiind ca in Codul Muncii timpul de lucru este prevazut in nr. de ore /zi .
In cazul cumulului de functii aveti doua posibilitati:
1. fie incheiati un act aditional la actualul c.i.m.

2. fie incheiati un nou c.i.m..
In speta, puteti face c.i.m. cu program de munca inegal. Legea prevede durata maxima a timpului de munca si nu durata minima a acestuia.
Incheiati c.i.m. si la lit.H pct.2 specificati
2.O fractiune de norma de 2 ore/saptamana.

a)Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: specificati exact zilele si programul de munca al salariatului.

Alte discuții în legătură

Numar angajati. angajare full-part time handru handru Pentru o firma SRL cati angajati minim e nevoie sau daca pot angaja si partime fara sa angajez fulltime? Se stie ca la SRL-D este obligatoriu minim 2 angajati ... (vezi toată discuția)
Srl-d - angajati cu statut de pensionari/ 2 ore IRR IRR La un SRL-D( SRL debutant) am obligatia sa angajez cel putin 2 persoane. Este ok daca aceste doua persoane au statut de pensionari (la limita de varsta) si ii ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale marinicad2002 marinicad2002 Buna ziua! Sotia (unic asociat si fondator), administrator al unei SRL-D infiintat in oct 2011, ramanand fara job din 15 feb, ne gandim sa se angajeze la ... (vezi toată discuția)