avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se poate schimba numele in titlul de proprietate ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se poate schimba numele in titlul de proprietate ?

parintii mei sunt casatoriti de peste 30 de ani si locuiesc impreuna de tot atat timp dar nu au avut acte pe pamantul si casa pe care le stapanesc ,acum cativa ani mama mea a primit un titlu de proprietate pe teren si casa insa pe titlu apare numele din prima casatorie a mamei mele. ce se poate face in aceasta situatie ? parintii mei vor sa vanda si sa se mute impreuna cu mine.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:18, 1 Septembrie 2011
Daca titlul nu a intrat in circuitul civil (nu a fost intabulat, nu s-au facut acte in baza acestuia, etc) si daca cererea mamei este indreptatita, atunci el poate fi modificat pe cale administrativa, sens in care va depune la primarie (Comisia locala de fond funciar) o cerere insotita de actele doveditoare si titlul in original.
Daca a intrat in circuitu civil atunci modificarea se dispune doar prin hotarare judecatoreasca.
Trebuie sa stiti insa ca, daca la momentul la care mama dumneavoastra a cerut constituirea/reconstituirea dreptului de proprietate in cerere figureaza cu numele din casatoria anterioara si a fost validata ca atare nu sunt temeiuri pentru modificarea titlului de proprietate.
titlul nu a intrat in circuitul civil insa asa cum spuneam parintii mei nu au alte acte doveditoare ,doar faptul ca locuiesc acolo si platesc impozitul .. pe langa cerere si titlul in original ce ar mai trebui depus ? ( nu stiu in ce baza a fost emis titlul fiindca nu s-a depus nici o cerere scrisa ,doar verbal si s-au ocupat cei care erau pe vremea aia in primarie.....)
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
george u, utilizator
Mergeti la primarie si solicitati dosarul depus de mama dvs. in baza legii 18/1991 (cu siguranta ca acolo exista cererea, pentru a verifica cu ce nume a fost facuta). Faceti o cerere de rectificare a TP la primarie, cu copia certificatului de casatorie si actului de identitate al mamei dvs. (veti depune TP in original). Primaria va inainta dosarul comisiei judetene, care va face corectura de rigoare, impreuna cu COPI-ul. Succes!.
multumesc. am sa va tin la curent cu ce o sa urmeze.
am mers la primarie si am fost trimis sa scot de la notar o ,,confirmare,, cu 2 martori care o cunosc pe mama mea ca o chema x si acum o cheama y.... ,cu acea notificare am revenit la primarie unde un alt angajat spune ca nu era nevoie din moment ce aveam certificatele de nastere si casatorie ale mamei...
mi-se spune ca titlul a fost emis ,, cu articolul 35 ,, dar lipseste hotararea si anexa :O
dupa o mica ,, atentie,, am lasat titlul in original si certificatele de nastere/casatorie ale mamei urmand ca a doua zi sa primesc un tel cum ca s-a gasit hotararea si ca dosarul va pleca catre prefectura dar ca o sa dureze cel putin o luna...
multumesc pentru ajutor ,o sa postez ce o sa mai urmeze.

Alte discuții în legătură

Eroare in titlul de proprietate Crinel Crinel Facand demersurile pentru intabularea dreptului de proprietate asupra unui teren dobandit prin restabilirea dreptului de proprietate s-a descoperit faptul ca ... (vezi toată discuția)
Scoatere unui duplicat de la ocpi => situatie foarte complicata cu titlu de proprietate antar antar Buna ziua Am o problema mai complexa... Este vorba de un teren agricol in Calarasi obtinut prin retrocedare pentru care s-a emis titlu de proprietate in ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate intrat in circuitul civil taspe27 taspe27 buna seara .Pentru a putea cere revocarea unui titlu de proprietate care este in neconcordanta cu adeverinta de proprietate emisa de comisia locala prin ... (vezi toată discuția)