avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor curs Inspector Resurse Umane
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

curs Inspector Resurse Umane

Daca un angajat al unui SRL se afla in concediu crestere copil (2 ani, beneficiaza de indemnizatie), are dreptul sa faca un curs IRU? SRL-ul la care este angajat ii poate plati cheltuielile cu acest curs?

Multumiri.
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 12:01, 19 Aprilie 2011
1.Da, puteti face acest curs.
2.Daca sunteti trimisa la specializare (curs ) de firma, atunci aceasta v-a suporta si cheltuielile.
LEGE Nr. 53 din 24 ianuarie 2003
Codul muncii (în vigoare începând cu data de 30 aprilie 2011)

Art. 49
(2) Suspendarea contractului individual de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii de către salariat şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către angajator.
(3) Pe durata suspendării pot continua să existe alte drepturi şi obligaţii ale părţilor decât cele prevăzute la alin. (2), dacă acestea sunt prevăzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale de muncă sau prin regulamente interne.

Art. 190
(1) Angajatorii au obligaţia de a asigura participarea la programe de formare profesională pentru toţi salariaţii, după cum urmează:
a) cel puţin o dată la 2 ani, dacă au cel puţin 21 de salariaţi;
b) cel puţin o dată la 3 ani, dacă au sub 21 de salariaţi.
(2) Cheltuielile cu participarea la programele de formare profesională, asigurată în condiţiile alin. (1), se suportă de către angajatori.

Art. 193
(1) Participarea la formare profesională poate avea loc la iniţiativa angajatorului sau la iniţiativa salariatului.
(2) Modalitatea concretă de formare profesională, drepturile şi obligaţiile părţilor, durata formării profesionale, precum şi orice alte aspecte legate de formarea profesională, inclusiv obligaţiile contractuale ale salariatului în raport cu angajatorul care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesională, se stabilesc prin acordul părţilor şi fac obiectul unor acte adiţionale la contractele individuale de muncă.

Pentru ca legea spune totul clar, orice comentariu ar fi de prisos. Raspunsul este "da", in conditiile actului normativ de mai sus.
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
ContSters193759, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada de proba cu clauza formare profesionala Little_skip Little_skip Buna seara, As dori sa stiu daca in perioada de proba intra in vigoare clauza de formare profesionala. Mentionez ca nu am beneficiat pana in prezent de ... (vezi toată discuția)
Act aditional training haicunoi haicunoi Buna ziua, Am semnat un act aditional pentru un curs format din mai multe module. Eu am dat un modul in decembrie, dar l-am promovat mai tarziu, in iunie. In ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract munca loredanaa loredanaa Buna ziua , Incepand de o luna m-am angajat intr-o institutie bancara unde in momentul semnarii scrisorii de oferta se prevedea si o perioada de 3 ani de a ... (vezi toată discuția)