avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Curs formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Curs formare profesionala

Buna ziua
Am facut un curs de formare profesionala si am fost pus sa semnez un act aditional ca nu voi pleca din companie inainte de un an iar daca voi pleca voi suporta costul cursului.
Mentionez , cursul a durat sub 45 de zile calendaristice.
Cineva mi-a zis ca actul aditional este valabil numai pentru cursuri mai mari de 60 zile.
Va rog sa-mi comfirmati acest lucru.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:15, 21 Decembrie 2016
Nu este adevarat.

Art. 198 C.mun.
(1) Salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala, in conditiile art. 197 alin. (1), nu pot avea initiativa incetarii contractului individual de munca pentru o perioada stabilita prin act aditional.
(2) Durata obligatiei salariatului de a presta munca in favoarea angajatorului care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesionala, precum si orice alte aspecte in legatura cu obligatiile salariatului, ulterioare formarii profesionale, se stabilesc prin act aditional la contractul individual de munca.
(3) Nerespectarea de catre salariat a dispozitiei prevazute la alin. (1) determina obligarea acestuia la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.
....

Textul de lege nu face nicio referire la durata cursului sau a stagiului de formare profesionala.
Cursul e curs, instruirea este instruire.
Din ce spuneti acest curs pe care l-ati urmat si care nu este finalizat cu vreun examen sau diploma/certificat sau altceva din care sa reiasa ca sunteti atestat in ceva, nu este decat o instruire, pe care angajatorul este obligat sa o faca.

Codul muncii prevede:
Art. 190. [obligativitatea programelor de formare profesională]
(1) Angajatorii au obligaţia de a asigura participarea la programe de formare profesională pentru toţi salariaţii, după cum urmează:
a) cel puţin o dată la 2 ani, dacă au cel puţin 21 de salariaţi;
b) cel puţin o dată la 3 ani, dacă au sub 21 de salariaţi.
(2) Cheltuielile cu participarea la programele de formare profesională, asigurată în condiţiile alin. (1), se suportă de către angajatori.

CCMUNN prevede:
Art. 83. - (1) Părţile înţeleg:
a) prin termenul de formare profesională - orice procedură prin care o persoană dobândeşte o calificare atestată printr-un certificat sau o diplomă, eliberate conform legii;
b) prin termenul de formare profesională continuă - procedura prin care o persoană, având deja o calificare ori o profesie, dobândeşte noi competenţe cognitive şi funcţionale (deprinderi);
..........
(4) Părţile convin asupra necesităţii şi obligativităţii perfecţionării profesionale a tuturor categoriilor de salariaţi, inclusiv a liderilor sindicali scoşi din producţie, la expirarea mandatului
(6) Formarea profesională a lucrătorilor se organizează pentru ocupaţii, meserii, specialităţi şi profesii - numite la modul general ocupaţii - cuprinse în "Clasificarea Ocupaţiilor din România" - COR, pe baza "standardelor ocupaţionale" şi a clasificărilor elaborate de comitetele sectoriale.
Art. 84. - (1)
e) salariaţii care au încheiat acte adiţionale la contractul individual de muncă şi au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesională mai mare de 60 de zile, cu scoaterea integrală din activitate, dacă părăsesc unitatea din motive imputabile lor înainte de împlinirea unui termen de 3
ani de la data absolvirii cursurilor, sunt obligaţi să suporte cheltuielile ocazionate de aceasta, cu excepţia cazurilor prevăzute de art. 81, alin. 3, proporţional cu perioada nelucrată din perioada stabilită conform actului adiţional la contractul individual de muncă.



ultima dată editat de namiru pe data de Marti, 15 Septembrie 2009, 18:32
CITESTE ART 84 ALINIATUL E
AM DREPTATE? (CURS SUB 60 ZILE)
Incepand cu 01.01.2011 nu mai exista CCMN. Prin urmare, textul prezentat de dvs nu are nicio valoare juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu clauza gabrielgaby gabrielgaby Am o problema . Acum un an jumate in cadrul societati unde lucrez sa facut un curs de specializare pe o perioada de 5 zile. Dar nea pus sa facem un contract ... (vezi toată discuția)
Intreruperea contractului de munca- obligativitatea angajatului de a plati perioada de training? GabrielaMZ GabrielaMZ Buna ziua, Adresez o intrebare la o situatie care m-a pus pe ganduri. Zilele trecute am primit o oferta de munca din partea unei firme mici (nu ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba cu clauza formare profesionala Little_skip Little_skip Buna seara, As dori sa stiu daca in perioada de proba intra in vigoare clauza de formare profesionala. Mentionez ca nu am beneficiat pana in prezent de ... (vezi toată discuția)