avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dobanzi calculate de curtea de conturi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dobanzi calculate de curtea de conturi

Pentru o sume necuvenita incasata de la o autoritate publica locala , curtea de conturi a stabilit majorari de intarziere utilizand cota de majorari de 0,1% pe zi. Am dori sa contestam modul de calcul solicitand utilizarea dobanzii de referinta al BNR, avand in vedere ca aceasta cota de majorari de 0,1% / zi se percepe in baza Codului de procedura fiscala pentru "administrarea impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat şi bugetelor locale, prevăzute de Codul fiscal" ( Art. 1 , alineat 1, Cod proc fiscala). As dori sa stiu si baza legala pentru a putea argumenta contestatia.

Alte discuții în legătură

Dobanda legala mirusaby mirusaby Care este dobanda legala care ar trebui sa o platesc la suma de 740 lei din martie2009 pana in august 2010? Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Procentul legal admis de penalizare pt debite Krissia . Krissia . Imi spune si mie cineva va rog, care este procentul legal maxim admis de penalizare pt intarziere plata debite ? In codul de procedura fiscala era parca 0.5% ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe locale madalina.lacatus madalina.lacatus Conform OG39/2010 la impozitele si taxele locale , pentru neplata la termen se calculeaza majorari de intarziere de 2% pe luna sau fractiune de luna. Se mai ... (vezi toată discuția)