avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ma pus sa semnez un act aditional prin care ma dau ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ma pus sa semnez un act aditional prin care ma dau afara de la job ROG UN RASPUNS URGENT

Buna seara,
Sunt angajat intr-o multinationala din luna noiembrie 2010 si mi-am desfasurat activitatea timp de 4 luni pe un post de birou program de zi, mai exact achizitii, dupa aceasta perioada am fost chemat de Managerul general deoarece seful meu direct a fost nemultumit de mine ca nu imi fac treaba bine, ceea ce nu este adevarat in totalitate, recunosc ca am avut unele greseli dar nu mari sau de natura sa prejudicieze societatea si nu am beneficiat de vreun program de instruire ok. La intalnirea cu Managerul general mi-au spus ca nu vor sa mai continuam colaborarea deoarece nu ma potrivesc profilului si ca am reclamatii de la colegi si seful direct. Mi-au propus sa stau acasa ca imi platesc o luna salariul si sa imi caut ceva in acest timp eunu am fost de acord deoarece este perioada foarte grea si stiu ca nu imi gasesc dupa care mi-a spus ca imi face o comisie care sa demonstreze ca nu sunt ok dar este mai complicat asa...
Nu am picat de acord pe nici o varianta din acestea si mi-au spus ca ma muta la un alt departamanet, un departament de produse proaspete cu program de numai de noapte. Am fost de acord ca sa demonstrez ca vreau sa muncesc.
Am semnat un act aditional in care era specificat ca incepand cu data de 01 mai se incheie contractul de munca, dar daca ma descurc se prelungeste. in aceasta perioada am mers la serviciu si m-am descurcat cat de cat dar sunt foarte multe de invatat intr-o perioada foarte scurta si fisa postului avea cerinte de 2 ani experienta in domeniul carnii... ceea ce eu nu am. In aceasta seara am aflat de la colegi ca au fost sunati sa dea un feed-back negativ depsre mine deoarece vor sa scape de mine.
Am primit un telefon de la o persoana din conducere de la ei si mi-au spus ca nu mai continuam deoarece nu am un feed-back bun si am primit un document prin care mi se cere sa nu mai ma prezint la job ca mi se plateste pana la 01.mai...
Vreau sa ii dau in judecata deoarece eu am venit aici de la un alt job ok si ma dau afara pur si simplu. pot face ceva? am primit pe email o scrisoare sa stau acasa si sa nu fac nici o actiune in calitate de angajat. Eu le-am spus ca vreau sa deschis un proces conform actului aditional daca nu ne intelegem si merg la ITm sa fac plangere precum si la presa.
Am vreo sansa sa castig vreo 10 salarii? Sa deschid acest proces? In tot acest timp am fost afectat psihic de acesta situatie deoarece am rate la banca si vin de la unserviciu stabil in acesta societate!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
panait3, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:04, 30 Aprilie 2011
parerea mea e ca ar trebui sa mergeti la itm, poate va pot indruma.. pt necorespundere prof se face o comisie de disciplina care va evalueaya act. ar bine sa consultati si un av. bafta
O sa fac si acest lucru, dar intrebarile sunt mai multe...
S-au facut multe greseli, din punct de vedere legal, atat din partea firmei cat si din partea dvs.
1-ati semnat acel act aditional prin care "incepand cu 1 mai se incheie contractul de munca". Adica inceteaza.Deci contractul pe durata nedeterminata, care presupun ca a fost incheiat initial -desi nu ati precizat- s-a transformat in unul pe durata determinata.Semnarea unui act inseamna acceptarea conditiilor. Dupa semnare nu mai puteti contesta continutul deoarece v-ati dat acordul, prin simpla semnatura. Contractul de munca va inceta la data de 1.05 asa cum este precizat in actul aditional, conform art. 56 litera j) din Codul muncii.Modificarea cim se face doar cu acordul partilor, iar dvs. prin semnarea actului aditional, repet, v-ati dat acest acord.
2-de asemenea, activitatea intr- o firma nu se desfasoara pe principiul "daca ma descurc....". ci daca indepliniti conditiile, daca aveti calificarea necesara.
Este adevarat ca pentru necorespundere profesionala este o anumita procedura care trebuie indeplinita pentru a se demonstra.
3- nu va dau afara "pur si simplu" ci dvs. ati fost de acord sa va dea afara, prin semnarea actului aditional
4-in cazul unui litigiu, nu sunt sanse de castig nici pentru reintegrare, cu atat mai putin pentru 10 salarii
5-faptul ca "veniti de la un sericiu stabil" nu are nicio importanta. De urmarile actiunilor dvs. trebuia sa aveti grija cu mult inainte, nu acum, cand este tarziu
Nici nu mai trebuie sa se faca comisie pentru a se demonstra necorespunderea profesionala , intrucat a fost semnat actul aditional de incetare a c.i.m. incepand cu 01.05.2011.

In acest caz, este greu de actionat in instanta un astfel de act ,numai daca dovediti vicierea consimţământului dat pentru incetarea c.i.m. se poate face o actiune in instanta.
Am semnat acest act aditional sub presiune. Chiar nu mai pot face nimic, ma simt pacalit si consider ca nu este drept sa ma dea afara asa ca vor ei dupa atata timp? Am inteles ca am gresit semnand acel act aditional, dar nu il pot contesta? V-am spus profilul meu profesional nu corespunde sub nici o forma cu fisa acestui nou post in care am fost mutat.
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2011
panait3, utilizator

Alte discuții în legătură

Speta... decebalsavu decebalsavu Buna ziua! Ma numesc Savu Decebal Bogdan, am 29 de ani si sunt din Oradea. Am si eu o problema...desi sunt jurist, am facut o greseala f mare...negasindu mi ... (vezi toată discuția)
Necorespundere profesionala damian oana damian oana Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu procedura de evaluare a unui angajat despre care superiorii spun ca nu corespunde dpdv profesional si nici nu se integreaza ... (vezi toată discuția)
Transfer intern  In cazul meu, seful mi-a spus sa parasesc locul de munca. Acum mi-a spus ca exista un job disponibil in banca si sa aplic acolo. Jobul propus este unul de ... (vezi toată discuția)