Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozitul forfetar

Am infiintat o firma (SRL)in 1997 dar din diverse motive nu am desfasurat NICIODATA NICI UN FEL DE ACTIVITATE. Nici nu am declarat inceperea activitatii(nu trebuia sa facem asta?!?).Am depus declaratii trimestriale pe zero, iar acum ne-am trezit ca ne spune o angajata a adm. financiare ca ar fi trebuit sa platim celebra taxa forfetara.Pentru ce daca doar am infiintat o firma care nu a avut nici angajati, nici activitate, nici venit, nici profit , nimic? A existat doar pe hirtie.
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2011
nicabogdan1, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicabogdan1 , utilizator 21:04, 25 Aprilie 2011
impozitul minim s-a perceput persoanelor juridice in perioada 1 mai 2009 - 30 sept 2010, indiferent daca acestea au desfasurat sau nu activitate.
persoanele exceptate la plata acestui impozit au fost cele care si-au intrerupt activitatea la registrul comertului.
asadar, trebuia sa fi mers la registrul comertului si sa fi suspendat activitatea.
Multumesc pentru raspuns, dar nu e totusi o contradictie?Ce activitate sa suspend daca nici macar nu am deschis-o? Parca tin minte ca ,atunci cind am infiintat-o, se spunea ceva de declararea inceperii activitatii. Ma insel?
odata infiintata o societate comerciala, se considera ca si-a inceput activitatea, chiar daca practic nu realizeaza venituri si depune declaratiile fiscale in zero.
inceperea unei activitati nu presupune "taierea unei panglici".
ceea ce spuneti dvs. cu declararea inceperii activitatii inseamna de fapt depunerea declaratiei de inregistrare fiscala la administratia financiara de care apartineti, pe care ati indeplinit-o la momentul respectiv.
am cam priceput. X-( problema e ca nu am stiut de aceasta, s-au strins o multime de bani de platit(si penalitati) iar firma nu desfasoara nici acum nici o activitate. daca nu voi plati acest impozit niciodata, ce as putea pati?intreb atit ca firma cit si ca administrator.ma gindesc sa nu mai fac niciodata nimic cu aceasta firma, nu are patrimoniu , ci doar un sediu social si doi administratori. multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit forfetar la o societate care nu a functionat niciodata de la infiintare in 1994 misha5 misha5 Am o societate infiintata in 1994 si care nu a avut niciodata activitate .In fiecare an am depus la Administratia fiscal locala declaratii pe proprie ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pentru firme ce nu au avut cifra de afaceri bogymania bogymania Vreau sa ridic o problema care nu stiu daca a mai fost abordata. Mi-am infiintat un S.R.L. anul trecut, mai exact pe data de 5 decembrie 2008 este ... (vezi toată discuția)
Societate in inactivitate ancarapan ancarapan am o societate infiintata in perioada in care eram studenta.vazand ca nu merge,am declarat-o la registrul comertului \"suspendata pe trei ani\",fara sa o ... (vezi toată discuția)