avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Plata impozit forfetar la o societate care nu a ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Plata impozit forfetar la o societate care nu a functionat niciodata de la infiintare in 1994

Am o societate infiintata in 1994 si care nu a avut niciodata activitate .In fiecare an am depus la Administratia fiscal locala declaratii pe proprie raspundere ca nu desfasor activitate ,la fel am depus la Registrul Comertului situatiile financiare anuale.Cum mi se poate cere sa platesc impozit forfetar?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 10:29, 2 Iunie 2010
Da, finantele au dreptate intrucat dvs aveati posibilitatea ca pana la 1 mai 2009 sa depuneti documentatia la ORC pentru suspendarea activitatii societatii chiar daca ati declarat pe proprie raspundere atat semestrial cat si anual ca nu desfasurati activitati economice. Puteti insa sa o faceti acum si veti plati imp. doar pe perioada 01.05.2009 - 30.05.2010.
De la Registrul Comertului mi s-a spus in 2009 ,ca nu e nevoie sa platesc impozit, ca neavand cifra de afaceri niciodata sunt ca o firma inactiva .Se suspenda ceva care a scos profit vreodata.Nu am facut niciodata o declaratie ca as fi platitoare de profit, de fapt la Administratia Fiscala ma ,,pierdusera".
Nu e cea mai mare aberatie ,sa platesc cand nu am incasat nimic niciodata?
Sustin ce spune dl-costas "aveati posibilitatea ca pana la 1 mai 2009 sa depuneti documentatia la ORC pentru suspendarea activitatii societatii chiar daca ati declarat pe proprie raspundere atat semestrial cat si anual ca nu desfasurati activitati economice"
misha5 a scris:

Incep prin a le multumi mult celor care mi-au raspuns, dar mai am o nelamurire....Daca Administratia Fiscala locala nu mi-a trimis nici o somatie pana acum,la impozitul forfetar pentru 2009 voi plati si penalizari+ dobanzi la penalizari?In sarcina cui revine situatia platilor la zi?Nu am cu ce sa demonstrez ca de la ONRC mi s-a spus ca nu trebuie sa platesc (nimic scris),dar faptul ca EU i-am intrebat despre situatia mea demonstreaza buna mea credinta sau faptul ca am fost #-o#-o.




:offtopic:
continuati va rog discutia in topicul inceput
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvarea societate ContSters135817 ContSters135817 Buna ziua.Acum 3 ani mi'am deschis o societate comerciala, insa aceasta societate comerciala nu a functionat niciodata-am deschis'o pt ca eram student si ... (vezi toată discuția)
Taxa forfetara pentru o fima care nu a desfasurat activitate Gabriela Budeanu Gabriela Budeanu Va rog sa ma ajutati cu informatii despre aceasta taxa. Pana acum n-am reusit sa aflu daca taxa forfetara se depune si pentru firmele care nu au avut deloc ... (vezi toată discuția)
Impozit minim an 2009 ionescucristiana ionescucristiana O societate comerciala infiintata in anul 2003, nu a desfasurat nici un fel de activitate pana in anul 2009 inclusiv.In fiecare an a depus declaratie pe ... (vezi toată discuția)