avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Probleme cu societate de recuperari creante
Discuție deschisă în Executare silită

Probleme cu societate de recuperari creante

Buna ziua, in anul 2004 am facut un cred la o banca in vederea achizitionarii unui calculator. Am platit cu mici intarzieri (in functie de salariu ) de cate 3 zile toate ratele pana in mai 2005 cand a trebuit sa plec de la firma la care eram angajat. Nu am mai avut de unde sa platesc ratele si cum nu vroiam sa ajung la tribunal am reusit cu ajutorul familiei sa strang toata datoria si sa ma prezint la banca la inceputul lui septembrie 2005 sa achit toata datoria.
Odata ajuns la banca, o doamna mi-a zis ca nu mai am nici o datorie la ei si ca ei au instintat firma la care lucrasem si ca ei au achitat toata datoria mea ( conform adeverintei de salariat pe care isi au zis ca isi asuma riscul).
Acum 1 luna ma primesc un bilet cum sa sun de urgenta la un numar ca este important ( sincer asteptam un colet pentru servici si am crezut ca de la ei este ) si ma trezesc la telefon cu o persoana de la firma EOS KSI ROMANIA. Aceasta domnisoara ma instinteaza ca trebuie sa le platesc urgent 300 ron datoria pe care o am catre Casa de asigurari a bancii in urma creditului. Am zis "sigur dar inainte vreau si eu o instintare oficiala asupra acestui lucru ..doar nu platesc 300 de lei doar asa pe un telefon" A zis ca imi vor trimite o instintare dar nu am primit-o. In aceasta seara am primit un telefon de la ei cum ca a expirat termenul si ca vor recurge la executare silita.
Mentionez ca nu detin nimic si nu am girat cu nimic. Problema mea nu ar fi cei 500 de ron ( timp de 3 ani nu am avut decat 300 acum in mai putin de o luna a crescut) ii platesc dar de ce executare silita dupa 3 ani. De ce nu am primit nimic timp de 3 ani. Presupun ca acum dupa ce am dosar la ei nici dupa aceea perioada de 8 ani sau cat este nu voi mai iesi din aceea baza de date.
Daca le platesc ..vor veni oare cu alte sume recalculari la recalculari?
Eu inca stau cu mama mea ( am doar 25 de ani ) si nu stiu ce sa fac ...executare silita? Au dreptul nu am nimic pe numele meu, doar cateva piese de calc. si un ceas. Am un salar actual de 600ron deci cei 500 nu ar fi o problema. Dar au zis ca acum ca a trecut termenul vor trece direct la executare silita. Ce sa fac?
Ii pot da in judecata ca timp de 3 ani nu m-au instintat si acum vor bani din senin dupa 3 ani? Sau sa platesc si daca sa platesc vor face alte calcule?
Va rog nu stiu la cine sa apelez sau ce sa fac. Bineinteles ca o sa imi anunt familia
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2008
mariusmocan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ella Katona , Executor judecatoresc 15:47, 30 Iulie 2008
Chiar daca s-ar fi ajuns deja la executare silita, desi mi se pare fantezista ideea, aceasta nu se anunta telefonic si nu de catre o firma oarecare de recuperare creante. Cum spuneti ca debitul a fost stins in 2005, ar fi util sa ne spuneti exact cand in 2005, pentru ca, daca a depasit 3 ani, este deja prescris. Ori, daca datoria a fost stinsa la banca, banca oricum nu are nici un drept acum sa va execute; doar firma la care ati lucrat s-ar fi putut intoarce cu pretentii asupra dvs. Si pentru a se proceda la executare silita trebuie sa primiti mai intai o somatie de la un executor judecatoresc, care sa explice clar ce aveti de plata, debit, penalitati, cheltuieli reprezentand onorariu executor, taxe de timbru. Mergeti la banca unde ati avut creditul si solicitati o dovada scrisa a nu aveti nici o datorie. Nu ati fi nici primul si nici ultimul care se sperie si achita fara sa existe vreo suma sau aceasta sa fie deja prescrisa. Oricum, pana nu primiti somatia de la executor (daca exista, ceea ce nu prea cred) nu achitati nimic. Si daca va mai suna, solicitati-le sa va trimita titlul executoriu.
Va multumesc. Am sa ma duc maine la banca sa vad daca am ceva datorie la ei sau nu. Cei de la banca au zis in ca in august 2005 fosta firma a platit tot creditul. Este posibil ca datoria defapt sa fi fost platita de casa de asigurari (aveam 40 de milioane atunci ...si de ce sa ceara 5 milioane acum ) ?
Multumesc mult pentru raspunsul rapid ..incep sa capat putina speranta
nu ati precizat de la care banca ati luat creditul.
Din mesaj inteleg ca in 2005 nu v-ati interesat cine a achitat creditul dvs.
Cursul evenimentelor ar putea fi urmatorul: o pers. face un imprumut la o banca; nu plateste mai multe luni; banca apeleaza la firma de asigurari cu care are incheiat un contract de risc financiar, aceasta achita intreg imprumutul, ulterior indreptandu-se impotriva pers. care a beneficiat de imprumut pentru recuperarea banilor. Daca exista prea multe dosare firma de asigurari, la randul ei, cesioneaza aceste debite in favoarea unor firme de recuperare, ca in cazul dvs.
Asadar, daca vreti sa faceti lumina in acest caz, mergeti la banca sa vedeti cand si ce suma a platit firma de asigurari. Apoi mergeti la aceasta si vedeti ce debit aveati si ce au facut ei cu dosarul. Astfel veti avea o imagine de ansamblu asupra imprumutului dvs.
Cat priveste metodele folosite de acea firma de recuperare, cand va mai suna, spuneti-le ca doriti sa vi se explice in scris cuantumul datoriei defalcat pe debit si dobanzi, intrucat dv s. stiti ca debitul a fost achitat. oricum, nu puteti plati doar la un telefon agresiv!! sau mai multe.X-(

Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2008
Doinita Stingaciu, Avocat
Buna ziua!Am si eu o problema legata de un credit.Acum 2 ani am facut un credit la o banca.Am avut ceva probleme financiare si am ramas putin in urma cu ratele.Apoi am platiti in fiecare luna ,dar nu am reusit sa achit toata restanta.Acum cateva zile am mers la banca sa platesc ce aveam din urma,dar mi-au zis k nu mai figurez cu datorie la ei si k acum se ocupa firma EOS KSI Romania pt recuperarea acesteia si k trebuia sa primesc o instiintare de la ei acasa.Problema este k eu nu mai locuiesc la aceeasi adresa si probabil,dak au trimis ceva,au trimis la vechea adresa.Ce trebuie sa fac in cazul asta si ce mi se poate intampla dak nu reusesc cei de la firma EOS sa ma contacteze?Banuiesc k ei vor sa achit tot creditul odata.Eu nu mai lucrez acum,nu am nici o proprietate pe numele meu.,masina,etc.Cat de departe se poate ajunge?Astept un raspuns.Va multumesc!
Este 14 Iulie si inca nu am reusit sa aflu exact ce s-a intamplat cu al meu credit. Ultima data cand au sunat cei de la Eos am cerut totul defalcat si nu am mai auzit de ei de atunci. In ce priveste creditul si datoria mea catre ei nu stie nimeni nimic, nu se stie cine l-a achitat daca firma la care lucram sau BCR asigurari ( aceasta era banca la care am avut credit).
Din experienta care incepe sa se adune iti pot spune sa vorbesti cu un avocat si sa fii pregatit vor insista ..sper sa primesti si tu niste sfaturi care sa te ajute cum a fost si in cazul meu.
Pentru cei care au incercat sa ma ajute , va multumesc mult si in clipa in care am sa aflu exact ce s-a intamplat cu al meu credit am sa postez aici rezultatul.
Totodata am inteles ca din moment ce in aceea perioada aveam aceeasi adresa din contract, acelasi numar de telefon banca trebuia sa ma contacteze pe toate caiile inainte de a da creditul meu catre altcineva ( asigurari sau fosta firma).

Alte discuții în legătură

Insistente de plata din partea unei firme de recuperari creante raduilea raduilea Buna, doresc a va adresa o problema. Tatal meu a luat in anul 2004 un credit de la BCR ptr achizitia de electrocasnice, el fiind pensionar. La cateva luni de ... (vezi toată discuția)
Proces cu firma de recuparari creante mariusgrigoriu mariusgrigoriu buna. am luat un credit de la BRD in 2005 de vreo 4500E. am platit doar o parte, BRD a cesionat contractul catre EOS KSi care ma tot suna si ma ameninta de ... (vezi toată discuția)
Card credit claudiu20092 claudiu20092 Am un card de credit la BCR si nu am mai paltit suma minima de plata de 5 luni, Acuma m-am angajat din nou Am primit hartie de la firma de recuperare EOS ... (vezi toată discuția)