avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Subventie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Subventie somaj

In care cazuri o intreprindere individuala poate beneficia de subventie pt somaj?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 13:56, 25 Aprilie 2011
1. Intreprinderea individuala este o persoana juridica si se bucura de legislatia in vigoare.

2. Legea 76/2002, privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã, actualizata la 01.03.2011, spune:
Art. 77. - Stimularea angajatorilor pentru încadrarea în muncã a şomerilor se realizeazã prin:
a) subvenţionarea locurilor de muncã;
b) acordarea de credite în condiţii avantajoase în vederea creãrii de noi locuri de muncã;
c) acordarea unor facilitãţi.

3. Cititi art.77-94 din aceasta lege si vedeti ce vi se potriveste. Apoi luati legatura cu AJOFM si vedeti ce posibilitati financiare au.


ART. 85
,,(1) Angajatorii care incadreaza in munca pe perioada nedeterminata someri in varsta de peste 45 de ani sau someri care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta persoanelor incadrate din aceste categorii, si primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare persoana angajata din aceste categorii, o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 2 ani.''
M-as incadra la ,,someri care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale'', insa trebuie sa fiu neaparat somer?
Daca nu sunteti inregistrat la AJOFM ca somer nu va incadrati in prevederile legii.
costicul a scris:

(...)
M-as incadra la ,,someri care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale'', insa trebuie sa fiu neaparat somer?


In intelesul acestui articol, la categoria someri sunt incluse si persoanele inregistrate la AJOFM ca sunt in cautarea unui loc de munca si nu doar somerii care primesc indemnizatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare din somaj fontana di trevi fontana di trevi O societete com . angajeaza din somaj o persoana cu varsta peste 45 ani.Ce avantaje are angajatorul? (vezi toată discuția)
Angajare din somaj ContSters126873 ContSters126873 daca o persoana este in somaj si gaseste un loc de munca la o societate ce avantaje are ? dar angajatorul? (vezi toată discuția)
Acordare subventie ajofm - lipsa fonduri Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, in baza art 85 din L76/2002 (1) Angajatorii care incadreaza in munca pe perioada nedeterminata someri in varsta de peste 45 de ani sau someri care ... (vezi toată discuția)