avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa postului; meserie in carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa postului; meserie in carnet de munca

Bună ziua,

Am fost angajat la o firmă, am avut contract pe peroadă nedeterminată şi, ulterior am plecat de la acea firmă respectînd condiţiile legii (cu preaviz). Deşi contractul de muncă s-a reînnoit de mai multe ori, nu am primit NICIODATÃ exemplarul ce mi se cuvenea, în virtutea prevederilor legale, al contractului de muncă. În plus, în carnetul de muncă figurează la rubrica “Meseria sau funcţia şi locul de muncă cu condiţii deosebite”, meseria de Prelucrător (apropo: din această denumire a meseriei, puteţi bănui măcar în ce domeniu am lucrat? Industrie? Agricultură? Servicii?).

În prezent, am nevoie de fişa postului şi de o dovadă (adeverinţă) că am lucrat Operator la maşini-unelte cu comandă numerică, cod 821112, conform COR cît şi de fişa postului corespunzătoare acestui post.

În consecinţă, am trimis un mail pe adresa firmei în care am explicat ceea ce solicit şi am ataşat o cerere adresată directorului firmei, în care solicitam cele două documente.

Se pare că demersul meu nu are succes, întrucît firma nu binevoieşte să-mi dea vreun răspuns (am trimis un mail pe data de 18.04.2011 şi încă unul pe data de 26.04.2011).

Vă rog să-mi spuneţi cum trebuie să procedez pentru a FORŢA firma respectivă să-mi elibereze documentele solicitate, avînd în vedere că nu pare a da dovadă de bunăvoinţă?

Cu stimă,
Dan1024
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 2 Iunie 2011
1.sfat! nu mai depuneti cereri pe email .puteti avea probleme cu recunoasterea lor in instanta, precum si cu faptul ca nu s-a institiuit obligatia legala de a citi e-mailul!trimiteti prin posta cu confirmare de primire sau personal.
2. daca nu vi le dau reclamati la ITM
numai pe cale judecatoreasca din cate am experimentat eu.eu numai asa am reusit
Daca imi permiteti: in primul rind , nu le mai trimiteti nici un mail . In al doilea rind v-as indruma spre ITM , iar acolo sa mai intrebati ce avieti de facut . Daca a fost inregistrat contractul dvs . de munca si sa faceti o cerere prin care sa obtineti ceea ce solicitati .Asta nu insemna sa nu mergeti si la firma sa solicitati adeverinta de care pomeneati.
1. La solicitarea salariatului angajatorul este obligat să elibereze un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate.

2. In cazul refuzului angajatorului de a va elibera un astfel de document, va puteti adresa ITM-ului si/sau instantei de judecata competente.
Mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat cu sfaturi. Încă de astazi am trecut la punerea în aplicare a soluţiilor propuse de dumneavoastră.


Cu mulţumiri,
Dan1024

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine o cerere pentru depunere adeverinta vechime? andreea_lazar andreea_lazar Buna ziua! As dori sa va intreb cum as putea obtine o cerere pentru adeverinta de vechime,sa o pot completa chiar si online? Si pot imputernici pe altcineva ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta vechime Buburuzsa Buburuzsa Buna ziua! Am lucrat anterior la o societate comerciala, in prezent lucrez in alta parte. Dat fiind faptul ca la locul actual de munca mi s-a pierdut cartea de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime Benafflek Benafflek Buna seara, Va rog, ajutati-ma cu urmatorul aspect: conducerea unei firme la care am lucrat in 2007 refuza sa-mi elibereze adeverinta de vechime pentru cele 6 ... (vezi toată discuția)