avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... comunicarea deciziei de recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

comunicarea deciziei de recurs

Se comunica decizia de recurs in cazul in care s-a declarat recurs doar pentru faptul ca instanta de fond a suspendat cauza pentru nesolicitarea judecarii in lipsa ,cu toate ca acest lucru s-a cerut .In recurs s-a cerut doar anularea sentintei de suspendare , ceea ce s-a si admis .Decizia , in schimb , nu a fost comunicata de cca 60 de zile .
Cel mai recent răspuns: opt_mgh , utilizator 21:36, 4 Ianuarie 2012
eugen82 a scris:

Temeiul legal este art.266 alin3 c.pr.civ., hotarirea se va comunica..cind este necesara pentru curgerea termenului de exercitare a apelului sau recursului
Cum hotarirea data in recurs nu mai este atacabila nici cu apel nici cu recurs . nu mai este necesar sa se stabileasca de la ce data a comunicarii ar curge vreun termen de exercitare a vreunei cai de atac. Asa ca nu se mai comunica.


Buna seara!
Daca decizia din recurs schimba cuantumul unei popriri si nu se comunica niciunei parti, atunci cum afla angajatorul ca nu mai trebuie sa retina popritului o anumita suma, ci o alta?
Popritul trebuie sa-si faca rost de copia Deciziei si sa o duca angajatorului? La art. 269 c.pr.civ., ultimul alineat se specifica "Hotararea investita se va da numai partii care a castigat sau reprezentantului ei. " Daca popritul este perdantul, inseamna ca nu va reusi sa intre in posesia unei Decizii investita cu formula executorie?
Multumesc pentru orice precizare. Cu stima.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
opt_mgh, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se comunica la domiciliu decizia in recurs sau trebuie solicitata ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma ajute: in aprilie anul trecut, cineva a inceput un proces civil la judecatorie, s-a pronuntat in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. o intrebare. daca un act de procedura este comunicat ... romanul11 romanul11 Buna ziua. O intrebare. Daca un act de procedura este comunicat in data de 18.10.2022, cand intervine perimarea, pentru nelucrare in dosar? Incheierea de ... (vezi toată discuția)
Incuviintarea executarii silite dorinv dorinv Executorul trebuie sa ceara in prezent incuvintarea executarii silite la instanta, parca era abrogata o astfel de prevedere?.. Termenul de introducere a ... (vezi toată discuția)