avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasirea de domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasirea de domiciliu

buna seara numele meu este ela...am introdus actiunea de divort si as vrea ca sotul meu sa paraseasca locuinta...cum ma poate afecta pe mine lucrul asta???
precizez ca noi locuim impreuna cu parintii mei in apartamentul lor proprietate personala
din urma casatoriei au rezultat doi copii ,...minori
as putea pur si simplu sa nu il mai primesc acasa?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 11:28, 17 Februarie 2009
Nu puteti pur si simplu sa nu-l mai primiti in casa. La casatorie parintii dvs. i-au conferit un drept locativ. Daca este turbulent puteti sa cereti instantei indepartarea acestuia din locuinta pe calea unei ordonante presedintiale inainte de a se pronunta divortul. Aceasta se judeca de urgenta.
Pe dvs nu va afecteaza in actiunea de divort.
daca bate, injura,face scandal,va tulbura, atunci asa cum zice si colega, ar trebui sa cereti pe calea ordonantei presidentiale - evacuarea sotului tulburent din domiciliul conjugal
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat
nu face scandal ..pur si simplu ma macina psihic....ma ameninta ca imi ia copiii... ca imi ia tot din casa... ca va face tot posibilul sa ma discrediteze in fata lumii si a copiilor....ela
În speţă, după pronunţarea hotărârii de divorţ definitive, părinţii proprietari ai imobilului vor introduce imediat o acţiune de evacuare a toleratului - fostul soţ care nu are un titlu locativ - , acesta fiind tolerat deoarece era soţul dv., dar cum şi-a pierdut această calitate, nu mai are din acel moment decât calitatea de tolerat pe care dacă vreţi să i-o mai recunoaşteţi, bine, dacă nu părinţii vor solicita instanţei (depunând la primul termen de judecată hotărârea de divorţ investită cu titlu executoriu) evacuarea fostului soţ, a cărei ospitalitate nu înţeleg să i-o mai acorde.
Nu disperaţi! Ameninţările sunt simple vorbe, şi nu sunteţi nici prima nici ultima care aţi divorţat, aceasta este poziţia tuturor soţilor ale căror soţii înţeleg să divorţeze, iau o atitudine de răzvrătit, ameninţă pe toată lumea şi se consideră nedreptăţiţi, neînţelegând de ce soarta este aşa crudă cu ei, deşi trebuia să fie mai atent în căsnicie pentru a nu ajunge aici... dar, instinctul de şef al familiei există în orice bărbat şi puţini recunosc că acesta este doar aparent, deoarece în spatele fiecărui bărbat puternic se află întotdeauna o femeie puternică...;)
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2008
Corina Capotã, Avocat
draga CORA in situatiae fata, inca nu s-a pronuntat divortul, de aceea utlizatoarea ar trebui sa ceara prin ordonanta presidentiala: evacuarea sotului... tocmai pt. acele amenintari care o timoreaza...:(

Alte discuții în legătură

Evacuare sot din domiciliu pamfila pamfila sotia fratelui meu vrea sa divorteze si a introdus cerere de divort. Au doi copii , apartamentul in care locuim este al fratelui mostenit de la parintii ... (vezi toată discuția)
Evacuare - ordonanÞà preªedinÞialà dinamovid dinamovid speta: soţia şi soţul locuiesc în locuinţa proprietate a părinţilor soţiei. Pe rolul instanţei este dosar de divorţ, promovat la cererea ... (vezi toată discuția)
Evacuare sot neproprietar Trifan Bogdan Trifan Bogdan Cum trebuie procedat pentru evacuarea sotului nepropriate in caz de divort? O doamna a introdus cerere de divort si pe langa desfacerea casatoriei doreste ca ... (vezi toată discuția)