avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... furt ontre soti, incalcarea proprietatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

furt ontre soti, incalcarea proprietatii

problema mae e un pic delicata. si anume:
sunt casatorit si am fost plcat din tara. cand m-am intors sotia m-a dat afara din casa in care locuiam fara nici o explicatie. casa nu este a ei ci sora-si, si pentru convingere a apelat la ajutoare( masculnie )de genul daca nu pleci o incasezi .
cat am stat in tara ,am locuit in apartamentul pe care-l il am in copropritate cu 2 frati, dar in care nu mai locuisem de 6 ani, de cand m-am mutat cu sotia
cand am plecat din domiciliul conjugal nu am luat nimic altceva decat rucsacul cu care venisem de la aeroport.
adusesem o camera video pentru familie ,sa ne pozam fiul , evenimente, ma rog, pe care am uitat-o in casa cumnatei.
sotia a refuzat orice contact si acces al meu in casa.
problema:
zilele trecute am intrat in posesia pozelor de la revelion facute de prietenii mei si ai ei .revelion ce s-a serbat in apartamentul meu si al fratilor
in poze apare sotia ( noi practic fiind despartiti ,eu nestiind nimic de ea)filmand cu camera mea, in casa mea.
in acest caz ce pot face fiindca am inteles ca furtul dintre soti trebuie reclamat in timp de 2 luni ,iar eu nu am avut stiinta de el.
faptul ca a intrat in casa mea chiar invitata fiind de fratele meu , ea stiind ca nu are ce cauta acolo, nu ma duce cu gandul decat la batjocura.
trebuie sa existe o lege , ceva sa te poti apara impotriva acestor abuzuri.
acumsunt in strainatate, si ea la fel.
ce pot sa fac? fiindca trebuie sa fac ceva?
multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:25, 30 Aprilie 2011
ce furt doriti sa reclamati? al camerei? nu prea aveti ce reclama pt ca nu era in posesia dvs si dansa a plecat cu ea, ci dvs ati uitat-o , ati lasat-o in posesia dansii.
bunurile le veti partaja dupa divort.
doamna nu a incalcat legea nici in casa sora-sii, nici in casa dvs
din ce spuneti dvs, poti sa dai afara din casa pe orcine chiar de nu esti proprietar si sa te folosesti de bunurile respectivului fara niciun fel de probleme. nu mi se pare normal
camera am lasat-o in domiciliul conjugal, si dupa spusele ei noi nu mai eram impreuna in acel moment ,deci nu este un bun comun
si faptul ca a sarbatorit pe proprietatea mea , nu e bataie de joc? fiindca a facut-o indinadins
chiar nu pot face nimic ?
nu prea v-a dat afara , ci nu v-a permis reintegrarea in spatiul- proprietatea surorii sale. daca va duceati la politie sa depuneti plangere pt tulburare de posesie, zicea f bine ca ati parasit de buna voie locuinta, ati vost in voiaj si vreti sa va intoarceti in locuinta cand doriti dvs si nu va mai primeste.
"nu mai sunteti impreuna" nu echivaleaza cu "sunteti divortati". dupa divort bunurile sunt proprii, deocamdata e bun comun, nu trebuia s-o lasati.
in ap coproprietate, sotia dvs a fost invitata de fratele dvs..
dupa parerea mea, nu aveti ce sa faceti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj chirila_mihaela chirila_mihaela pov mea e alfel:m.am casatorit cu sotu meu...acum 3 ani jumate---am inceput totu de la zero....acum avem o fetita de 2 ani jumatate,,,am reusit sa ne cumparam ... (vezi toată discuția)
Furtul intre soti danielfelician danielfelician sotia mea acum doua saptamini a bagat divortul la trei zile a fugit de acasa iar dupa doua zile sa intors in locuinta conjugala fara stirea mea si a sustras ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului conjugal de catre sotie cu act de mana semnat Dan Mihai Dan Mihai Buna seara Va rog din suflet , am si eu o problema cu Sotia de 4 saptamani a plecat de acasa , a venit mama ei sora ei , si a luato de la domiciliul conjugal ... (vezi toată discuția)